Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μειώθηκαν στις τρεις οι καταλήψεις στα σχολεία

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
01 Φεβρουαρίου 2024 / 10:27
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κανονικά τα μαθήματα στα 1ο, 2ο και 4ο ΓΕΛ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άνοιξαν από το πρωί της Πέμπτης οι πόρτες σε τρία σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη, ωστόσο τα «λουκέτα» παραμένουν σε τρία σχολεία που κατέβασαν ρολά από χθες το πρωί.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων οι καταλήψεις συνεχίζονται στο 5ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο.

Σε λειτουργία βρίσκονται τα συστεγαζόμενα 1ο και 2ο ΓΕΛ όπως και το 4ο ΓΕΛ. Ζημιές και φθορές δεν έχουν διαπιστωθεί στους χώρους των σχολείων που χθες τελούσαν υπό κατάληψη. Στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΓΕΛ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν δια ζώσης από την τέταρτη ώρα και μετά (11 π.μ.), ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για τις αναγκαίες μετακινήσεις των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα. Διευκρινίζεται ότι οι πρώτες ώρες μαθημάτων έγιναν με τηλεκπαίδευση, καθότι ωστόσο η κατάληψη έληξε τα παιδιά θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι γονείς των μαθητών και όσοι έχουν θέμα μετακίνησης, καλούνται να επικοινωνήσουν με τις διευθύνσεις των σχολείων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.