Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε οχτώ αυξήθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
25 Ιανουαρίου 2024 / 10:10
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Ρολά» από το πρωί της Πέμπτης κατέβασαν το Μουσικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμη δυο σχολεία μπήκαν από σήμερα το πρωί στο χορό των κινητοποιήσεων, αυξάνοντας τον αριθμό των υπό κατάληψη σχολείων σε οχτώ. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων τα νέα «λουκέτα» μπήκαν στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών και στο Μουσικό Σχολείο, ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις στα 1ο,2ο,3ο ΓΕΛ Κέρκυρας, Γυμνάσιο –Λύκειο Αγρού και ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας.

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που δρομολογεί με σχετικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση, ενώ διαμαρτύρονται και για την αστυνομική έφοδο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σε υπό κατάληψη σχολεία με αποτέλεσμα την προσαγωγή έξι μαθητών.

Παράλληλα ζητούν την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, την αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία, την δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις κ.α

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Στην Κέρκυρα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι , στο παλαιό Ψυχιατρείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.