Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπασμένες πόρτες άφησε η κατάληψη στο σχολικό κτίριο του 1ου και 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
26 Ιανουαρίου 2024 / 10:53
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Βγήκαν τα λουκέτα στα άλλα σχολεία με αποφάσεις των μαθητών. Υπό κατάληψη μόνο το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τηλεκπαίδευση πραγματοποιούνται σήμερα τα μαθήματα στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας, καθώς παρότι η κατάληψη στο σχολικό κτίριο έληξε, ωστόσο διαπιστώθηκαν αρκετές ζημιές και φθορές που δεν επιτρέπουν την δια ζώσης διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κέρκυρας τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με φυσική παρουσία από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο από το πρωί της Παρασκευής γίνεται καταγραφή ζημιών στο σχολικό κτίριο και επισκευές, όπου είναι εφικτό. «Το σχολείο άνοιξε σήμερα το πρωί, αφού τα πέντε άτομα που ήταν μέσα το εγκατέλειψαν. Τέσσερις από αυτούς ήταν εξωσχολικοί. Υπάρχουν πολλές σπασμένες πόρτες και σε πολλές άλλες έχουμε βρει λουκέτα. Προχωράμε σε καταγραφή ζημιών και όπου μπορούμε, επεμβαίνουμε με επισκευές», ανέφερε ο ίδιος.

Στις τάξεις οι μαθητές

Τα υπόλοιπα σχολεία που τελούσαν κι αυτά υπό κατάληψη, λειτουργούν από σήμερα κανονικά με τους μαθητές να βρίσκονται στις τάξεις. Πρόκειται για το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας, το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρού, το ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας και το Μουσικό Σχολείο. Όπως τόνισαν στην «Ε» διευθυντές σχολείων οι καταλήψεις έληξαν με αποφάσεις των μαθητών.

Σύμφωνα  με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων η κατάληψη συνεχίζεται μόνο στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.