Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό κατάληψη δύο τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

Καταλήψεις
05 Φεβρουαρίου 2024 / 11:14
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στο μεταξύ οι καταλήψεις σε όλα τα σχολεία έληξαν και από σήμερα λειτουργούν κανονικά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπό κατάληψη τελούν από σήμερα το πρωί τα δύο τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου που στεγάζονται στο Παλιό Ψυχιατρείο, δηλαδή το Τμήμα Τεχνών Ηχου και Εικόνας και το Τμήμα Πληροφορικής, με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών, για την ίδρυση των μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ήδη υπήρξαν επαφές της Πρυτανείας με τους Προέδρους των Τμημάτων, για τη διενέργεια της εξεταστικής στα τμήματα αυτά και την πιθανότητα εξεύρεσης εναλλακτικών χώρων. 

Για το θέμα της της διεκπεραίωσης της εξεταστικής με ψηφιακό τρόπο θα πρέπει να αποφασίσει η Σύγκλητος, η οποία έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση το πρωί της Τρίτης. 

Η εξεταστική σε όλα τα τμήματα του Ιονίου, ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας και εξελίχθηκε μέχρι σήμερα χωρίς προβλήματα εν εν αντιθέσει με άλλα Πανεπιστήμια της χώρας λόγω των καταλήψεων. 

Στο μεταξύ οι καταλήψεις σε όλα τα σχολεία έληξαν και από σήμερα λειτουργούν κανονικά.  

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.