Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένει το «λουκέτο» σε έξι σχολεία της Κέρκυρας

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
24 Ιανουαρίου 2024 / 10:25
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα 1ο, 2ο, 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας, στο ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλειστές παραμένουν και σήμερα οι πόρτες σε έξι σχολεία της Κέρκυρας, καθώς οι μαθητές συνεχίζουν τις καταλήψεις με σημείο αιχμής την αστυνομική επέμβαση στις 18/01 σε υπό κατάληψη σχολεία και το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων «ρολά» έχουν κατεβάσει τα 1ο, 2ο, 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας, το ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρού.

Οι μαθητές παράλληλα διεκδικούν την αύξηση της χρηματοδότησης στα σχολεία, την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της Τράπεζας των Θεμάτων.

Ήδη πάντως στα υπό κατάληψη σχολεία έχει ενεργοποιηθεί η τηλεκπαίδευση για την διεξαγωγή των μαθημάτων. Ωστόσο να θυμίσουμε ότι η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, επισημαίνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ ΑΡΧΕΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.