Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό κατάληψη έξι σχολεία στην Κέρκυρα

Καταλήψεις
23 Ιανουαρίου 2024 / 10:04

Παραμένει για δεύτερη ημέρα το «λουκέτο» στα 1ο, 2ο ΓΕΛ και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Τρίτης ακόμη δυο σχολεία της Κέρκυρας, ενώ το «λουκέτο» παραμένει για δεύτερη ημέρα στα συστεγαζόμενα 1ο και 2ο ΓΕΛ και στο Γυμνάσιο –Λύκειο Αγρού. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από σήμερα το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας και το ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας.

Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται έχοντας ως επίμαχα σημεία τόσο την αστυνομική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου για να λήξει την κατάληψη στα 1ο και 2ο ΓΕΛ όσο και για το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα οι μαθητές προβάλλουν και άλλα αιτήματα αναφορικά με την αύξηση της χρηματοδότησης στα σχολεία, την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της Τράπεζας των Θεμάτων.

Μαθήματα με τηλεκπαίδευση

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος τα μαθήματα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ωστόσο να θυμίσουμε ότι η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, επισημαίνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.