Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κώστας Σπίγγος και Αγγ. Κοντίνη έκλεισαν την πόρτα στο ΜέΡΑ25

ΜέΡΑ25
10 Ιουλίου 2023 / 19:17
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αποχώρησαν μετά το ...διαδικτυακό διαζύγιο του κόμματος με τη Σοφία Σακοράφα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φυλλορροεί το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και στην Κέρκυρα, όπου μετράει ήδη τρεις απώλειες. Προηγήθηκε η αποχώρηση της εμβληματικής Σοφίας Σακοράφα, μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, χωρίς το παραμικρό υπονοούμενο για το «Νο 2» του κόμματος.

Ως κεραυνός εν αιθρία ανέβηκε ανακοίνωση στη σελίδα του ΜέΡΑ25, που έκανε λόγο για σχέσεις της με την ολιγαρχία και τη διαπλοκή λόγω ...χειραψίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Την ανακοίνωση υπέγραψαν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης και η Κερκυραία Λίτσα Αλεξάκη, ζητώντας τη διαγραφή της.

Με ανάρτησή της στο Twitter η Σοφία Σακοράφα στις 2.29 τα ξημερώματα ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ».

Οι κερκυραϊκές αποχωρήσεις

Μετά από ελάχιστες ώρες, αποχώρησαν ο Κώστας Σπίγγος και η Αγγελίνα Κοντίνη, υποψήφιοι και οι δύο στις βουλευτικές εκλογές. Τις αποστάσεις του έχει επίσης πάρει εδώ και καιρό ο Βασίλης Καββαδίας.

«Αποχώρησα και ενημέρωσα το κόμμα αναλυτικά για τους λόγους της αποχώρησης μου. Δεν ήταν δυνατόν να εκπροσωπήσω στο εξής μια απόφαση με την οποία διαφωνώ κάθετα και για τη διαφωνία αυτη δεν μου δόθηκε ως μέλος η ευκαιρία να υπερασπιστώ» δηλώνει στην "Ε" ο Κώστας Σπίγγος. 

Από τη μεριά της, η Αγγελίνα Κοντίνη, έκανε άμεσα ανάρτηση και μεταξύ άλλων αναφέρει «Δεν μου αρκούν οι εξηγήσεις του ΜέΡΑ25 για τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα. Αποχώρησα από το ΜέΡΑ25 ως μέλος γιατί η άβυσσος που κοιτούσε τόσο έντονα έχει αρχίσει και το κοιτάει πίσω».

Νωρίτερα ακόμα είχε αποτραβηχθεί ο Βασίλης Καββαδίας, υποψήφιος με το κόμμα στις πρώτες - αλλά όχι στις δεύτερες εκλογές. Μιλώντας στην "Ε" αιτιολόγησε την οικειοθελή του απομάκρυνση, για λόγους μη τήρησης του καταστατικού του κόμματος. 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.