Πέμπτη 20.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων για το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής τους χρονιάς

ΙΕΚ
22 Οκτωβρίου 2022 / 17:09
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

"Πώς είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να παρακολουθήσουμε τα μαθήματά μας, τη στιγμή που τουλάχιστον το 30% των σπουδαστών ακόμα εργάζεται;"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσε το ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων  σχετικά με το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς  η οποία ξεκινάει ενώ οι περισσότεροι σπουδαστές βρίσκονται ακόμη στις εργασίες τους. Αναλυτικά:

Ανοιχτή επιστολή προς
-τον κ. Υπουργό Τουρισμού
-την κ. Υφυπουργό Τουρισμού, αρμόδια για την τουριστική εκπαίδευση
-τη Διεύθυνση τουριστικής εκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού
-τις Κ.Ο των κομμάτων της Βουλής
-το Συνδικάτο Τουρισμού – Επισιτισμού Κέρκυρας

«Με μεγάλη έκπληξη μας, τη Δευτέρα 17/10,λάβαμε ενημερωτικό email από τη γραμματεία του ΙΕΚ Κέρκυρας, ότι την Τετάρτη 19/10 θα ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά! Μετά από 14 χρόνια το ΙΕΚ θα ανοίξει πολύ νωρίτερα από τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Για όποιον εργάζεται στον τουρισμό ή έχει έστω υποτυπωδώς ασχοληθεί, είναι γνωστό ότι η σεζόν συνήθως τελειώνει στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη. Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός σε πρόσφατη δήλωση του σε ΜΜΕ υπερηφανευόταν ότι “ο Οκτώβριος είναι ένας εκπληκτικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό”.

Άρα πώς είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να παρακολουθήσουμε τα μαθήματά μας, τη στιγμή που τουλάχιστον το 30% των σπουδαστών ακόμα εργάζεται;

Άραγε το κόψιμο των εργαζόμενων σπουδαστών είναι το “μεγάλο μπράβο στους  νθρώπους του τουρισμού”, που δήλωσε ο υπουργός;
Η απάντηση που μας δόθηκε από τη διεύθυνση του ΙΕΚ ήταν ότι θα μπουν απουσίες και ότι αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε τη σχολή και να μην κοπούμε είτε να αλλάξουμε τις βάρδιες μας, είτε να σταματήσουμε τη δουλειά!!!

Λες και είναι τα πάντα στο χέρι μας, αφού όλη τη σεζόν οι βάρδιες ίσα που έβγαιναν στα υποστελεχωμένα τμήματα των ξενοδοχείων, με την εντατικοποίηση να βαράει κόκκινο και το ρεπό να θεωρείται πολυτέλεια. Το ΙΕΚ Κέρκυρας ανοίγει για μια ακόμη χρονιά με τη γραμματεία υποστελεχωμένη, με έναν μόνιμο υπάλληλο (αποσπασμένο από την ΠΥΤ) αντί  για πέντε, ενώ αρκετοί καθηγητές μας δουλεύουν ακόμα στα ξενοδοχεία.

Δεδομένο είναι επίσης ότι θα επωμιστούμε το κόστος των σπουδών μας, συγγράμματα, σημειώσεις, στολές, εξοπλισμό. Όπως άλλωστε μας έχει επανειλημμένα διατυπωθεί από τη διέυθυνση, αυτό λέει ο νόμος.!
Αυτός είναι ο νόμος, η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, η κατάργηση της δημόσιας – δωρεάν παιδείας και οι φραγμοί σε όποιον εργάζεται για να τα βγάλει πέρα και να σπουδάζει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να μην μπουν απουσίες σε όσους σπουδαστές εργάζονται.
-Να μην κοπεί κανείς εργαζόμενος σπουδαστής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Άμεση στελέχωση της γραμματείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
-Λειτουργία των εργαστηρίων με έγκαιρη προμήθεια των πρώτων υλών.
-Λειτουργία της βιβλιοθήκης με πρόσληψη προσωπικού.
-Δωρεάν χορήγηση των συγγραμμάτων και των σημειώσεων. –Δωρεάν χορήγηση των στολών και του εξοπλισμού.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:

ΚΑΛΑΚΟΥ ΜΑΡΩ
ΣΙΜΕΩΝ ΝΤΟΥΜΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΝΙΚΗ
ΚΟΣΚΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΟΎΡΚΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗ
ΜΙΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΕΥΘΥΜΊΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗ
ΜΙΧΑΛΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ
ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ
ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΜΟΡΑΤΣΑΪ
ΤΣΟΚΑ ΕΝΤΡΙ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΗΓΗ
ΖΩΗ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ
ΛΕΥΚΙΜΜΙΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΠΑ
ΠΗΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΚΟΎΡΚΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΓΚΙΝΗΣ ΆΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ
ΑΝΔΡΙΏΤΗ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
ΆΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΤΣΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΤΟΣΚΑ
ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.