Κυριακή 26.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας ξανά στη Βουλή, αυτή τη φορά για τη στέγασή του

ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας
12 Μαρτίου 2024 / 13:11

Δημ. Μπιάγκης: «Η απαξίωση του ΙΕΚ Τουρισμού συνεχίζεται - σε μερικούς μήνες (30/7/2024) λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο που αφορά τη στέγασή του και ουδεμία ενέργεια έχει υπάρξει από το αρμόδιο Υπουργείο»

ΑΘΗΝΑ. Το θέμα της στέγασης του ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με ερώτησή του προς την Υπουργό Τουρισμού.

Το ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων στεγάζεται σε επαρκέστατες κτηριακές εγκαταστάσεις. Κι ενώ η υλικοτεχνική του υποδομή και ο μηχανολογικός εξοπλισμός που διαθέτει μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα καλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια του είδους στην Ευρώπη, ακόμα και αυτή η σημαντική κατάκτηση βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καθώς σε μερικούς μήνες (30/7/2024) λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο που αφορά τη στέγασή του και ουδεμία ενέργεια έχει υπάρξει από το αρμόδιο Υπουργείο για την έγκαιρη διευθέτηση του θέματος.

«Η Πολιτεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τη σημαντικότατη αυτή εκπαιδευτική δομή με απαξίωση βάζοντας φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στον μαρασμό της. Χωρίς διοικητική υποστήριξη, χωρίς ουσιαστική μέριμνα για το εκπαιδευτικό προσωπικό, τώρα, θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμα και τις κτηριακές της εγκαταστάσεις την ώρα που θα περίμενε κάποιος, όχι μόνο να διασφαλίσει εγκαίρως την απρόσκοπτη λειτουργία της, αλλά να σχεδιάσει επενδύοντας μακροπρόθεσμα νέες πρότυπες εγκαταστάσεις μελετώντας τη μετεγκατάστασή του σε χώρο που ήδη διατίθεται για την υλοποίηση σύγχρονων δημόσιων εγκαταστάσεων. Αυτή η απαξίωση, αυτή η κακομοιριά δεν αξίζει στους δεκάδες εκπαιδευτικούς που έχουν δώσει την ψυχή τους, στους εκατοντάδες σπουδαστές της δομής, στους χιλιάδες αποφοίτους της σχολής που επανδρώνουν τις τουριστικές μας επιχειρήσεις, δεν αξίζει στο νέο ποιοτικό τουριστικό προϊόν που ευαγγελιζόμαστε».