Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και οι σπουδαστές του ΙΕΚ Τουρισμού στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

ΙΕΚ Τουρισμού
26 Φεβρουαρίου 2024 / 18:33

«Καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια, να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 28 Φλεβάρη στις 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών του ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων, αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη:

«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, στη πλειονότητα τους νέων. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί, να αποδοθούν ευθύνες ! Όλοι οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα της ακρίβειας, των καθηλωμένων μισθών, την ελάχιστη αμοιβή στη πρακτική άσκηση σε άθλιες πολλές φορές συνθήκες, τη μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και τη τεράστια εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. Αντιμετωπίζουμε τη μεγάλη υποστελέχωση της σχολής μας σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, με πολλά προβλήματα στη λειτουργία της και εμπόδια στη δική μας μόρφωση και ειδίκευση.

Χαιρετίζουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών των αγροτών, των φοιτητών και σπουδαστών που βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν κόντρα στη λογική του τίποτα δε γίνεται! Έτσι κι εμείς βγαίνουμε μπροστά, συντονιζόμαστε και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και απαιτούμε:

- Την πρόσληψη μόνιμου διοικητικού, εκπαιδευτικού προσωπικού, που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας, με πλήρη κάλυψη του ΙΕΚ και της σχολής μετεκπαίδευσης. Τον άμεσο διορισμό διευθυντή στο ΙΕΚ.

- Την εξασφάλιση του εξοπλισμού, των αναλωσίμων, των συγγραμμάτων, του σπουδαστικού πάσο και όλων όσων είναι απαραίτητων για τη δωρεάν μόρφωση των σπουδαστών και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΙΕΚ.

- Την επαναφορά του προηγούμενου συστήματος αναγνώρισης των ενσήμων και κατά την διάρκεια της φοίτησης για την απαλλαγή από την πρακτική άσκηση. Να εξασφαλιστεί η πρακτική άσκηση για όλους με βάση την ειδικότητα με εποπτεία από το Υπουργείο και τη σχολή για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των σπουδαστών. -Λειτουργία της βιβλιοθήκης με πρόσληψη προσωπικού.

-Τη δωρεάν στέγαση των σπουδαστών που προέρχονται από άλλες πόλεις.

-Τις απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική επίλυση του στεγαστικού ζητήματος και τη λειτουργία δωρεάν οικοτροφείου για τους σπουδαστές που προέρχονται από άλλες περιοχές και αυτή τη στιγμή επιβαρύνονται με δυσβάσταχτο κόστος».