Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσσωμοι οι τουριστικοί φορείς ζητούν να μπει τέλος στην απαξίωση του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας
03 Nov 2023 / 09:26

Επιστολή όλων των φορέων του Τουρισμού προς την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου

ΚΕΡΚΥΡΑ.Την αναγκαιότητα για άμεση στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας τονίζουν οι τουριστικοί φορείς του νησιού, με επιστολή του προς την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την Υφυπουργό Έλενα Ράπτη. 

Με την παρούσα επιστολή οι Συνεργαζόμενοι φορείς της Κέρκυρας- Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA, Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, Ομοσπονδία  Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η  Ένωση  Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας- εκφράζουν δημόσια την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας του  Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων.

Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Τουρισμού, τα προβλήματα παραμένουν και γιγαντώνονται, προκαλώντας ανασφάλεια στους σπουδαστές της σχολής.

To Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων εδώ και χρόνια είναι υποστελεχωμένο, τόσο σε διοικητικό όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε  χωρίς διευθυντή, χωρίς προσλήψεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού, χωρίς προσλήψεις για τους επιτυχόντες ωρομίσθιους καθηγητές.

Η σχολή λειτουργεί  με έναν αποσπασμένο μόνιμο διοικητικό υπάλληλο και έναν μόνιμο καθηγητή και τους ωρομίσθιους καθηγητές. Δεν έχουν δε ακόμα  καλυφθεί πλήρως οι θέσεις των καθηγητών των ξένων γλωσσών (αγγλικών – γαλλικών) .

Η φοίτηση είναι ελλιπής, δεν λειτουργούν τα εργαστήρια, δεν υπάρχει υλικό.

Επιπροσθέτως υπάρχει αστάθεια στις καταβολές του ενοικίου στέγασης της σχολής, ενώ η σύμβαση μίσθωσης λήγει μέσα στο 2024 .

Προκειμένου να  διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ομαλή συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, επιβάλλεται  :

  1. Άμεσα να διοριστεί διευθυντής.
  2. Άμεσα να διοριστεί διοικητικό προσωπικό –τουλάχιστον δύο άτομα σε γραμματεία και ένα στο οικονομικό-  και εκπαιδευτικό προσωπικό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της σχολής.

Οι δε προσλήψεις θα πρέπει να είμαι μόνιμες για να υπάρξει σταθερότητα  και να μην αντιμετωπίζει το ΙΕΚ κάθε χρόνο το θέμα της ανανέωσης ή όχι των συμβάσεων.

  1. Να δοθεί λύση στο θέμα της στέγασης προτού λήξει η σύμβαση μίσθωσης.

Πρέπει επιτέλους  να λάβει τέλος η απαξίωση του Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων. Η απρόσκοπτη λειτουργία του θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα  για το Υπουργείο. Είναι μείζον ζήτημα για τους  σπουδαστές που έρχονται να φοιτήσουν από όλη την Ελλάδα , τους ωρομίσθιους καθηγητές του που χρόνια τώρα  “βάζουν πλάτη” και την τουριστική αγορά της Κέρκυρας, που περιμένει από τη Σχολή να στελεχώσει επαρκώς τις επιχειρήσεις της.

Για τους φορείς 

AOCTA, Σπύρος Χαλικιόπουλος

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, Περικλής Κατσαρός 

Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου, Κώστας Μουζακίτης

Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών, Ελισάβετ Σαββάτη