Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιος, τόπο στα κερκυραϊκά νιάτα

Η ομάδα του Ιόνιου 2023-24, θα έχει τη νέα σεζόν 4,5 αλλαγές ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
25 Ιουλίου 2024 / 16:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η επίσημη πρώτη του Ιόνιου θα γίνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου όπου για την Α΄ φάση του Κυπέλλου (έχει τοποθετηθεί στο Βόρειο Όμιλο) θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την πρωταθλήτρια της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ 2024 και νεοφώτιστη στην Γ Εθνική κατηγορία, Νικόπολη Πρέβεζας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πολλά νέα παιδιά ο Ιόνιος τη σεζόν που έληξε έκανε μια εντυπωσιακή πορεία στην Γ΄ Εθνική (τερμάτισε 3ος) ενώ έφτασε και στον τελικό του Πρωταθλήματος Κ21, αξιοποιώντας τους νεαρούς Κερκυραίους αθλητές, με τη βοήθεια βέβαια των ομάδων που τους παραχώρησαν στην ομάδα. 

Μιλήσαμε με τον Πάνο Κοντογιάννη, τον προπονητή του Ιόνιου που θα συνεχίσει και φέτος. Ο Ιόνιος είναι σε Όμιλο με ομάδες της Θεσσαλίας, την Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας μας είπε: «Εκτιμώ ότι ο Όμιλος θα είναι πιο εύκολος, βέβαια υπάρχουν αρκετά μακρινά ταξίδια. Η ομάδα μας μπήκε στον Όμιλο αυτό, αφού ο Αλμυρός Βόλου ενημέρωσε ότι δεν θα κατέβει και υπήρχε μια κενή θέση, οι επιλογές δεν ήταν πολλές για την Ομοσπονδία (εμείς ή ο Πύρρος Άρτας) και τοποθέτησε εμάς σε αυτόν».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας και τη δυναμική τόνισε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε νέα παιδιά της Κέρκυρας και φέτος και θα πρωταγωνιστήσουμε πιστεύω και στην Κ21. Στοχεύουμε να μπούμε στην εξάδα και να παίξουμε στα πλέι οφ. Αν δούμε ότι το νησί είναι δίπλα μας, το Γενάρη θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση της ομάδας με στόχο την άνοδο. Θα είμαστε σε συνεργασία με την ΓΕΚ σε όλους του τομείς, θα είναι σαν «θυγατρική» και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το θέμα του έμψυχου υλικού της ομάδας και την ενίσχυσή του ανέφερε: «Από την περσινή ομάδα δεν θα έχουμε τους Βαζούκη, Δεϊμέζη, Κατσαρό (φεύγει για σπουδές) και Γουΐλσον, ενώ επιστρέφει ο Π. Σούκερας που ήταν στη Νίκη Βόλου. Θα είναι μαζί μας με διπλό δελτίο ο Στεμπάρι (ανήκει σε Λαύριο), ενώ θα αποκτηθούν δυο παίκτες και ίσως ένας ξένος».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια