Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στρατηγική συνεργασία του Ιόνιου με την Γ.Ε.Κ.

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
05 Αυγούστου 2024 / 17:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Εγγύηση για κάτι καλό στον χώρο του μπάσκετ αποτελούν τόσο οι διοικήσεις των δυο ομάδων που έχουν ανθρώπους με αγάπη για το άθλημα, όσο και η παρουσία των προπονητών Π. Κοντογιάννη και Σπ. Δεσύλλα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλές φορές έχουν συνεργαστεί στο νησί μας ομάδες του μπάσκετ, έτσι ώστε να βοηθήσουν το άθλημα και να το πάνε ένα βήμα παραπέρα, αφού γνωστό είναι πως σε σχέση με παλαιότερες εποχές, έχουμε μείνει πίσω, τότε παίζανε στην σημερινή Α2 ο ΚΓΣ και ο Φαίακας. Οι συνεργασίες (ενώσεις) είχαν για πολύ λίγο θετικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια «διαλυόταν».

Έχουν αλλάξει τα πράγματα; Κάτι έχει αλλάξει σίγουρα αφού με την είσοδο του Ιόνιου στην Γ΄ Εθνική (National League 2) οι ομάδες του νησιού μας έδωσαν ότι καλύτερο είχαν (νεαρής ηλικίας παίκτη) στον Ιόνιο και τα παιδιά έπαιξαν με μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία, ενώ έφτασαν και στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων (Κ21). Έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα και όπως ενημερώνει ο Ιόνιος φέτος έγινε ακόμη ένα. Η δυνατότητα ένας αθλητής να έχει δύο δελτία και να μπορεί να παίζει (σε συνεργασία) και με δεύτερη ομάδα, οδήγησε τον Ιόνιο σε συνεργασία με την ΓΕ Κέρκυρας (η οποία επέστρεψε στην Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ), μια συνεργασία που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

Η ανακοίνωση του Ιόνιου

 

Και με την επίσημη έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας αρχίζει η υλοποίηση του σχεδιασμού της ομάδας μας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Με μοναδικό γνώμονα την εξέλιξη των νεαρών αθλητών της Κέρκυρας αποφασίστηκε από κοινού η στρατηγική συνεργασία με την Γ.Ε.Κ. και την λειτουργία της ως ομάδας Αναπτυξιακού Χαρακτήρα του Ιονίου στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Στην ομάδα της ΓΕΚ θα αγωνίζονται όλοι οι αθλητές του Ιονίου κάτω των 23 ετών για να μπορέσουν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αγωνιστικές εμπειρίες σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να στελεχώσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία - όπως και πέρσι - την ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα της National League 2 και θα ετοιμαστούν καλύτερα να διεκδικήσουν - όπως και πέρσι - τον τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων (Κ21) αλλά και την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα των εφήβων.

Εγγύηση για κάτι καλό στον χώρο του μπάσκετ αποτελούν τόσο οι διοικήσεις των δυο ομάδων που έχουν ανθρώπους με αγάπη για το άθλημα, όσο και η παρουσία των προπονητών Π. Κοντογιάννη και Σπ. Δεσύλλα που και πέρσι συνεργάστηκαν, με τον δεύτερο να είναι εκτός από προπονητής της ΓΕΚ (πέρσι) και προπονητής στην Κ21 του Ιόνιου, που ήλθε 2η στην Ελλάδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια