Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευση Πάσπαλι και Έφηβοι Κέρκυρας - Έφηβοι Σερβίας

ΜΠΑΣΚΕΤ
24 Μαΐου 2024 / 14:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Υπάρχει μια μεγάλη φιλία και εκτίμηση ανάμεσα σε Έλληνες και Σέρβους, ενώ είναι ξεχωριστή αυτή των Κερκυραίων, είναι και ο λόγος που υπάρχει Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας και έχουν γίνει πολλές συναντήσεις και εκδηλώσεις ανάμεσα σε Κερκυραίους και Σέρβους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπάρχει μια μεγάλη φιλία και εκτίμηση ανάμεσα σε Έλληνες και Σέρβους, ενώ είναι ξεχωριστή αυτή των Κερκυραίων, είναι και ο λόγος που υπάρχει Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας και έχουν γίνει πολλές συναντήσεις και εκδηλώσεις ανάμεσα σε Κερκυραίους και Σέρβους.

Το Σάββατο 25 Μάη θα έχουμε ένα φιλικό παιγνίδι μπάσκετ ανάμεσα στους έφηβους της Κέρκυρας (μικτή ομάδα) και εφήβους από την Σερβία στο κλειστό του ΕΑΚΚ που διοργανώνουν από κοινού ο Ιόνιος και ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας και θα ξεκινήσει στις 6μ.μ.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι η βράβευση του Ζάρκο Πάσπαλι του Μαυροβούνιου αθλητή, με τεράστια θητεία στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία, ο οποίος έχει αγωνιστεί οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, ήταν αυτός που συνέβαλε στην αναγέννηση του Ολυμπιακού, βασικό του γρανάζι για να ανέβει σκαλοπάτι στο μπάσκετ (3 σεζόν), ενώ έπαιξε και σε Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο. Μια τεράστια μορφή όχι απλά του Γιουγκοσλάβικου, αλλά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, η βράβευση του δε είναι απλά μια υπενθύμιση στους νεότερους για το μεγαλείο αυτού του αθλητή.

 

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια