Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μελίδης: Στις 5 Ιουνίου ξεκινάει τελικά το καράβι του Δήμου για Βίδο

Βίδο
31 Μαΐου 2023 / 10:42
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Την ίδια μέρα θα λειτουργήσει το κυλικείο- Στα μέσα Ιουνίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις προσωπικού των κατασκηνώσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κακές καιρικές συνθήκες απέδωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μελίδης, την καθυστέρηση έναρξης των δρομολογίων του δημοτικού καραβιού του Βίδο. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε δηλώσει στην "Ε" ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από 15 Μαΐου. Όπως ανάφερε, η συντήρηση του καϊκιού έχει πλέον ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο να αρχίσει τα δρομολόγια από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Στην εφ ' ολης συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της απρόσκοπτης πρόσβασης Κερκυραίων και επισκεπτών ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν μετ' επιτάσεως, μαζί με τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, την πυρασφάλεια και τη λειτουργία κυλικείου.

Η εφ' όλης συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησίδα, πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από πολλές αναβολές με παρόντα τον Σύλλογο Φίλων του Βίδο και τον πρόεδρό του, πρώην Δήμαρχο Κερκυραίων Γιάννη Κούρκουλο, ο οποίος και έκανε παρέμβαση στη συζήτηση, δίνοντας έμφαση στο δημοτικό χαρακτήρα της νησίδας και την απρόσκοπτη πρόσβαση των Κερκυραίων σε αυτήν.

Κατασκηνώσεις

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας διαβεβαίωσε ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Δήμος είναι έτοιμος για να βγάλει την προκήρυξη για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού τόσο για τις κατασκηνώσεις όσο και για τη δημιουργική απασχόληση και τον διαγωνισμό για τη σίτιση. Άφησε ωστόσο ένα ερωτηματικό για το αν θα υπάρξει ανταπόκριση στην προκήρυξη για τις προσλήψεις.

Αυτό που δεν διευκρινίστηκε ωστόσο είναι γιατί ο Δήμος δεν φρόντισε να έχει ήδη προχωρήσει στις διαδικασίες, πριν φθάσουμε στο παρά 5' των κατασκηνωτικών περιόδων με κίνδυνο να μην υπάρξει ούτε και φέτος το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία τους.  

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Νεράντζης, επικεφαλής της «Κέρκυρας Ψηλά» παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι για τις κατασκηνώσεις στον ψηφισμένο προϋπολογισμό, που σημαίνει ότι θα πρέπει να προηγηθεί και άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για αναμόρφωση, διερωτώμενος αν επαρκεί ο χρόνος για να βγει έγκαιρα ο διαγωνισμός.

Κυλικείο

Τίποτα δεν φαίνεται να κινείται ακόμα όσον αφορά τις προετοιμασίες, μολονότι η σύμβαση μίσθωσης του Δήμου με την ξενοδοχεική επιχείρηση IKOS, προβλέπει ρητά την υποχρέωση λειτουργίας του κυλικείου από 15 Μαΐου. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πιέρρης επεσήμανε ότι οι όροι του μισθωτηρίου για εστιατόριο και την καντίνα προβλέπουν λειτουργία από 15 Μαΐου έως 15 Οκτωβρίου και από 9 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ, οι οποίοι σαφώς και δεν τηρούνται.  Ενώ η Χρύσα Χαλικιοπούλου της «Κέρκυρας 180» ανέφερε ότι εφόσον δεν τηρούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις, ο Δήμος πρέπει να καταγγείλει τη σύμβαση.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός απάντησε ωστόσο ότι η Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας έχει ήδη προχωρήσει σε όχληση προς την επιχείρηση και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το εστιατόριο και η καντίνα θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, με δεδομένο ότι θα ξεκινήσει και το καΐκι του Δήμου. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.