Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Ένα ακόμη κομμάτι του Βίδο, «δωράκι» στους ιδιώτες»

Βίδο
04 Ιουνίου 2024 / 09:55

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη που καταψήφισε το αίτημα της «Ikos» και θα αγωνιστεί ώστε να μην φτάσει ποτέ το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Με γρήγορες διαδικασίες, η Δημοτική Αρχή, σπεύδει να εξυπηρετήσει τα αιτήματα και τα συμφέροντα της εταιρίας «Ikos Dassia» που ζήτησε την εκμίσθωση ακόμη μεγαλύτερης έκτασης στο Βίδο και συγκεκριμένα της ξύλινης εξέδρας μπροστά από το κυλικείο.

Έτσι, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κερκυραίων, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, υπήρξε η θετική γνωμοδότηση για τη συγκεκριμένη απ’ ευθείας εκμίσθωση με τις ψήφους των συμβούλων της νυν αλλά και της πρώην Δημοτικής Αρχής. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι μπορεί να θέλουν να δείχνουν ότι διαφωνούν, να ανταλλάσσουν «βαριές κουβέντες» και να αλληλοκατηγορούνται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά στα μεγάλα και στα σοβαρά, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, συμφωνούν και ψηφίζουν μαζί!!

Η εκμίσθωση αυτή πρόκειται για επέκταση της ήδη υπάρχουσας σύμβασης με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη και απρόσκοπτη κερδοφορία της πολυεθνικής, που ταυτόχρονα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη «έξωση» όλων όσων δεν είναι πελάτες της. 

Οι ντόπιοι ή οι ξένοι που δεν είναι πελάτες της «Ikos» θα πρέπει να… φύγουν να πάνε αλλού! Δεν χωράνε εκεί που επεκτείνονται τα τραπεζοκαθίσματα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρείας, όπως δεν χωράνε και στην παραλία της Δασιάς…
  

Την ώρα που οι υποδομές στο Βίδο είναι ανεπαρκείς, πολλά κτήρια καταρρέουν, το δημοτικό  καραβάκι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει δρομολόγια, η Δημοτική Αρχή ικανοποιεί κάθε αίτημα των ιδιωτών.

Άραγε, όταν ο σημερινός Δήμαρχος συμμετείχε, ως μέλος, στις δράσεις του σωματείου «Φίλοι του Βίδο» σε συνελεύσεις, σε επισκέψεις στο νησάκι και συναντήσεις με την τότε Δήμαρχο, αυτά ζητούσε; Όταν μιλούσε για την ανάγκη προστασίας του Βίδο και την ανάγκη ευρείας διαβούλευσης για τις όποιες παρεμβάσεις εκεί, αυτά εννοούσε;

Μία ακόμη διέξοδος του κερκυραϊκού λαού για μπάνιο, χαλάρωση και αναψυχή τείνει να γίνει απρόσιτη. Η πολιτική της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται επάξια από τη σημερινή δημοτική αρχή, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη που καταψήφισε το αίτημα της «Ikos» και απευθύνει κάλεσμα στο κερκυραϊκό λαό να βγάλει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα και να αγωνιστεί για την υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων και υποδομών. Να αγωνιστεί ώστε να μην φτάσει ποτέ το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση.