Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ.: «Για 6η χρονιά χωρίς παιδικές κατασκηνώσεις στο Βίδο»

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΒΙΔΟ
27 Αυγούστου 2023 / 10:09

"Τη στιγμή που η πλειοψηφία του κερκυραϊκού λαού απασχολείται στον τουρισμό, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα παιδιά για αυτούς τους μήνες, με τους γονείς να αναγκάζονται τελικά να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν μία λύση για τα παιδιά τους"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). «Οι κατασκηνώσεις στο Βίδο θα λειτουργήσουν», κόμπαζε η Δημοτική Αρχή μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια και κατηγορούσε την αντιπολίτευση για το ότι δε θα έχει φέτος να πανηγυρίζει με τη μη λειτουργία τους, λες και είναι ζήτημα πανηγυρισμών αυτό το ζήτημα.

Όμως, η είδηση για την επίσημη ακύρωση στη λειτουργία των κατασκηνώσεων του Βίδο για ακόμη ένα καλοκαίρι, μοιάζει με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με σχετική ανακοίνωση από τις 7/7/2023 προειδοποιούσε για τον κίνδυνο αλλά η διοίκηση του Δήμου της ΝΔ έβλεπε αντιπολιτευτικούς σκοπούς. 

Η δημοτική διοίκηση της Κας Υδραίου είναι έκθετη και φέρει όλη την ευθύνη. Οι διαβεβαιώσεις της δεν ήταν τίποτα άλλο από λόγια του αέρα και ψεύτικες υποσχέσεις.  

Η ακύρωση της λειτουργίας των κατασκηνώσεων ήρθε και με τη βούλα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που επιβεβαίωσε το φιάσκο που χτίζονταν όλο το καλοκαίρι μετά την ακύρωση της μίας κατασκηνωτικής περιόδου μετά την άλλη. Η επίσημη αιτιολογία είναι η έλλειψη προσωπικού. Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν η προκήρυξη των προσλήψεων έγινε με τραγική αργοπορία, στα μέσα Ιουλίου (!!!), και αφορούσε ολιγοήμερη εργασία ενός μήνα. 

Η ακύρωση των κατασκηνώσεων είναι ακόμα ένα λιθαράκι στη διαχρονική απαξίωση και εγκατάλειψη του Βίδο που έχει αναδείξει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Είναι ακόμη μία απόδειξη ότι οι δημοτικές διοικήσεις κινούνται στις ράγες των προτεραιοτήτων που θέλει το κράτος και οι κυβερνήσεις τους. Βάζουν τεράστια εμπόδια στην αξιοποίηση τέτοιων υποδομών σε κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση / εμπορευματοποίηση του δημόσιου πλούτου, στο όνομα των «σωτήρων» και της «ανάπτυξης».

Τη στιγμή που η πλειοψηφία του κερκυραϊκού λαού απασχολείται στον τουρισμό, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα παιδιά για αυτούς τους μήνες, με τους γονείς να αναγκάζονται τελικά να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν μία λύση για τα παιδιά τους. Είναι απολύτως σύγχρονη η απαίτηση για υψηλού επιπέδου, δημόσια και δωρεάν δημιουργική απασχόληση των παιδιών που θα τα βοηθάει να μορφώνονται, να διασκεδάζουν και να αναπτύσσονται. 

Ευτυχώς που στην καθημερινή παρέλαση υποψηφίων που επιδίδεται η κυρία Υδραίου, οι υποψήφιοί της δεν παραλείπουν να αναφερθούν στα παιδιά της Κέρκυρας και το μέλλον τους που πρέπει να αγωνιστούν. Κάποιοι από αυτούς πέρυσι έβγαζαν καταγγελίες για τη μη λειτουργία των κατασκηνώσεων στο Βίδο αλλά φέτος… σιωπή. Όλα στο βωμό της μιντιακής προεκλογικής προπαγάνδας, μαζί και οι ανάγκες των παιδιών μας.

«Η ικανή και χρήσιμη», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, δημοτική αρχή και οι υποστηρικτές της ας λειτουργήσουν πρώτα μία παιδική κατασκήνωση και τα βλέπουμε τα υπόλοιπα. Για να μην μοιάζουν όλα όσα λένε με τραγική ειρωνεία και μπόλικη κοροϊδία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ