Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ούτε φέτος θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις ΑμεΑ στα Γουβιά

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΜΕΑ
24 Ιουλίου 2024 / 13:56
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Για 5η συνεχόμενη χρονιά χωρίς κατασκηνώσεις μένουν τα Άτομα με Αναπηρία στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε φέτος θα ανοίξουν οι κατασκηνώσεις για Άτομα με Αναπηρία στα Γουβιά. Πρόκειται για την Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που δεν θα λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες κατασκηνώσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, οι νέοι και οι νέες του ΚΔΗΦ "ΜΕΛΙΣΣΑ» με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουν ότι για 5η συνεχόμενη φορά δεν θα γίνουν οι κατασκηνώσεις των Γουβιών και από την νέα Δημοτική Αρχή.

Η απογοήτευση είναι ακόμη μεγαλύτερη διότι αφενός μεν υπάρχουν οι κατασκηνωτικοί χώροι, υπάρχει επαρκέστατη χρηματοδότηση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας με παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ  (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αφετέρου προηγήθηκε συνεργασία του προέδρου του Συλλόγου, κ. Σπ. Ζουμπουλίδη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Σπ. Νεράντζη, ο οποίος ενημερώθηκε για τη διαδικασία υλοποίησης του κρατικού κατασκηνωτικού προγράμματος, των προβλημάτων αυτού, την λειτουργία των κατασκηνώσεων των λοιπών Δήμων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε την οποιαδήποτε ενημέρωση του κ. Νεράντζη για την υλοποίηση ή μη της κατασκήνωσης των Γουβιών, αφού παρήλθε η ημερομηνία έναρξης αυτής, που ήταν τις 15 Ιουλίου 2024.

Δυστυχώς ο Δήμος της Κέρκυρας είναι ο μοναδικός Δήμος που δεν μπορεί να διοργανώσει κατασκηνώσεις Ατόμων με Αναπηρία, παρά την ευαισθησία και την εμπειρία του νέου Δημάρχου,  κ. Πουλήμένου και την ασκηθείσα δυναμική κριτική πέρυσι του κ. Νεράντζη προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Τέλος, ο Σύλλογος μας εκτέθηκε προς τους γονείς των παιδιών με Αναπηρία της Κέρκυρας χωρίς υπαιτιότητα του, διότι προκήρυξε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατασκηνωτές και συνοδούς σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1/2024 πρόσκληση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και της ενημέρωσης του κ. Νεράντζη ότι οι κατασκηνώσεις Γουβιών θα λειτουργήσουν 15 Ιουλίου 2024.

Ο Σύλλογος μας ως οφείλει θα ενημερώσει με Έκθεση του τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής που χρηματοδότησε το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, όσο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες. 

  

 

Με εκτίμηση

      Ο Πρόεδρος                                                                              Η   Γραμματέας 

            και

       αντ’ αυτού                                                                               

     Ο Αντιπρόεδρος                                                                           Κοντού Μαρία

Κυπριανός Αλέξανδρος»

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.