Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εκκρεμότητα παραμένει η δημοτική σύνδεση με το Βίδο

ΒΙΔΟ
20 Ιουνίου 2024 / 10:01

Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια προς και από την καταπράσινη νησίδα εκτελεί σκάφος επαγγελματία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνο με σκάφος ιδιώτη και για συγκεκριμένες ώρες, προς το παρόν τουλάχιστον, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η σύνδεση της Κέρκυρας με τη νησίδα του Βίδο, καθώς η δημοτική σύνδεση δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.

Οι προσπάθειες  του δήμου για την επισκευή του δημοτικού καϊκιού «Άγιος Στέφανος» έχουν αποβεί άγονες, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε και ο διαγωνισμός για μίσθωση πλωτού μέσου για τις ανάγκες μεταφορών κοινωνικών ομάδων (πρόσκοποι, ωφελούμενοι κατασκηνώσεων κ.α.) και εργαζομένων (υπάλληλοι δήμου, πυρασφάλεια, καθαριότητα κ.α.).

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Νεράντζη, ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου για την επισκευή του δημοτικού καϊκιού. Ωστόσο, όπως τόνισε, το γεγονός ότι υπάρχουν αγωγές κατά του Δήμου, με τις οποίες διεκδικούνται δια της δικαστικής οδού 42.000 ευρώ για εκτέλεση εργασιών προηγούμενου έτους χωρίς να υπάρχει σύμβαση, λειτουργεί αποτρεπτικά στην αγορά.

Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια προς και από την καταπράσινη νησίδα εκτελεί σκάφος επαγγελματία που έχει αναλάβει με άλλο δικό του πλωτό μέσο και τη μεταφορά των παιδιών που συμμετέχουν στο θερινό πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης. Η μεταφορά των παιδιών σύμφωνα με τον κ. Νεράντζη γίνεται με χορηγία και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με τον επαγγελματία.

Ώρες δρομολογίων προς Βίδο

Τα δρομολόγια προς το Βίδο για την περίοδο αυτή ξεκινούν στις 10 το πρωί από το παλιό λιμάνι στα καΐκια και εκτελούνται ανά μια ώρα. Το τελευταίο δρομολόγιο αναχωρεί από το Βίδο στις 6 το απόγευμα. Ωστόσο σύμφωνα με τον επαγγελματία, τα δρομολόγια θα επεκταθούν μέχρι τις 8 το βράδυ (τελευταίο καράβι από Βίδο) όσο προχωράει η σεζόν και η ζήτηση αυξάνεται, καθώς τώρα ο κόσμος αποχωρεί γύρω στις 4 το μεσημέρι από τη νησίδα. Το αντίτιμο είναι 3 ευρώ για τους ντόπιους και 5 ευρώ για τους επισκέπτες.

Κλειστό το εστιατόριο

Δημότες και επισκέπτες πάντως θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα μαζί τους σε νερό και τρόφιμα για μια επίσκεψη στην καταπράσινη νησίδα, καθώς το εστιατόριο που μισθώνει το Ikos Dassia, δεν λειτουργεί ακόμη. Σύμφωνα με τον κ. Νεράντζη, λόγω της εκκρεμότητας με τη δημοτική συγκοινωνία, υπάρχει αδυναμία στη μεταφορά του προσωπικού και των εμπορευμάτων και ως εκ τούτου ο χώρος δεν λειτουργεί.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟ