Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το «καλημέρα» εικόνες συσσωρευμένων σκουπιδών στο Βίδο

Βίδο
08 Μαΐου 2023 / 16:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μελίδης: «Το Βίδο δεν έχει ακόμα ανοίξει κανονικά, ο επαγγελματίας υπεύθυνος για τα σκουπίδια των πελατών του»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γνώριμες δυσάρεστες εικόνες άρχισε ξανά να παρουσιάζει το Βίδο, με την έλευση των πρώτων ηλιόλουστων ημερών του Μάη. Στο λιμανάκι που αποβιβάζονται οι επισκέπτες που φθάνουν στη νησίδα με το πλοίο ιδιώτη επαγγελματία, υπάρχει ήδη ένα τρέιλερ απορριμμάτων υπερχειλισμένο, με τα σκουπίδια να έχουν σκορπιστεί τριγύρω. 

Το δημοτικό καράβι «Αγιος Στέφανος» δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ωστόσο υπάρχει επαγγελματίας που εκτελεί δρομολόγια δύο φορές τη μέρα, με επιβάτες Κερκυραίους αλλά και πολλούς Σέρβους που επισκέπτονται το Μαυσωλείο.

Το εξαιρετικό κάλλος του νησιού, που θεωρείται προέκταση της πόλης, «μουτζουρώνεται» δυστυχώς από τις εικόνες των συσσωρευμένων απορριμμάτων, πάγιο παράπονο των επισκεπτών.

Ερωτηθείς από την "Ε" ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μελίδης, απαντά:«Το Βίδο δεν έχει ακόμα "ανοίξει" κανονικά. Τα σκουπίδια αυτά προέρχονται από τους πελάτες του επαγγελματία που κάνει δρομολόγια, δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος. Σε μια εβδομάδα, ο Δήμος στέλνει το φέρι που θα μεταφέρει το φορτηγό και το πυροσβεστικό όχημα για να ξεκινήσει η λειτουργία του». 

Καθημερινός καθαρισμός

Όπως τόνισε επίσης ο Βασίλης Μελίδης, φέτος θα γίνεται καθημερινός καθαρισμός όλων των παραλιών από σκουπίδια τα οποία θα μεταφέρονται στην Κέρκυρα με το πλοίο. Τα δύο μεγάλα κοντέινερ που ήταν μέχρι πέρσι γεμάτα με σκουπίδια, πλέον χρησιμοποιούνται μόνον για τα μπάζα των εργασιών στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος εκτιμά παράλληλα ότι το δημοτικό καΐκι "Αγιος Στέφανος" θα ξεκινήσει δρομολόγια από 15 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η συντήρησή του. 

Υπενθυμίζεται ότι το πηδάλιο του σκάφους περνάει φέτος στη διαχείριση της "Καποδιστριακής Αναπτυξιακής Α.Ε". Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο έγινε λύση της σύμβασης με τον καπετάνιο που το μίσθωνε, κατόπιν αιτήματος του ιδίου, καθώς η γραμμή δεν ήταν βιώσιμη.

Το τυπικό σκέλος της μεταβίβασης έγινε από την Οικονομική Επιτροπή της 3ης Μαΐου για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του δημοτικού σκάφους με σκοπό την εκμετάλλευση του για το δρομολόγιο προς Βίδο, για χρονική περίοδο 10 ετών, και με την προϋπόθεση ότι η αναπτυξιακή εταιρεία θα αναλάβει όλες τις δαπάνες συντήρησης του εν λόγω σκάφους καθώς και την υποχρέωση άμεσης απόδοσης στο Δήμο, εφόσον ζητηθεί με όμοια απόφαση.

Όσον αφορά την αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με όλα τα ζητήματα που αναζητούν επίλυση στη νησίδα, το θέμα ορίστηκε τελικά να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 12 Απριλίου στις 19:30. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.