Λόγω αμφιβολιών
Η ανοίκεια δημοσιογραφική φλυαρία για υποθέσεις που χειρίζεται η Δικαιοσύνη και που πωλούνται μέσω διαρροών στην κοινή γνώμη διαμορφώνουν προϋποθέσεις για κάτι άλλο!
Οι σπαρταριστές ιστορίες και οι διάλογοι, βγαλμένοι μέσα από τη ζωή της... δικογραφίας, συμπληρώνουν το σόου στην υπόθεση της διαφθοράς στη ΔΟΥ. Το έκνομο και ανήθικο του πράγματος μπορεί να σχολιάσθηκε από τον Εισαγγελέα, αρνητικά φυσικά, σύμφωνα με μαρτυρίες συνηγόρων αλλά ουδείς σέβεται το τεκμήριο κλπ στην ευρωπαϊκή μας δημοκρατία. Κάθε τέτοια πιασάρικη περίπτωση θυμίζει τις συλλήψεις των μελών της 17 Νοέμβρη όταν οι καταθέσεις τους γίνονταν λαϊκό τηλεθέαμα καθημερινά από διαμόνιους δημοσιογράφους. Σημειωτέον ότι η επιλήψιμη αυτή συστηματική διαρροή τότε, έφθασε τελικώς στο ακροατήριο ως αδίκημα, χωρίς βεβαίως να εξακριβωθεί τι και ποιος ώστε να του επιμετρηθεί εντέλει η προβλεπόμενη ποινή.
Αναλόγως υπενθυμίζεται η πολύκροτη υπόθεση της παράνομης εισόδου στη χώρα του ηγέτη των Κούρδων και του ΠΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, το 1999. Προσγειώθηκε το αεροπλάνο του στο Ελληνικό (σ.σ. πριν από την Κέρκυρα που παίχτηκε και η (προ)τελευταία πράξη του δράματος), πέρασε όλους τους ελέγχους, αστυνομικούς, τελωνειακούς ακόμα και τροχονομικούς! Όλοι αυτοί που αποδείχθηκαν ελαστικοί, οι προϊστάμενοί τους και οι συνοδοί του τότε, παραπέμφθηκαν πολύ αργότερα να δικαστούν, χωρίς ποτέ να τιμωρηθούν.
Στο μεταξύ, η τέτοια σύλληψη και η «απονεύρωση» του ηγέτη της κουρδικής οργάνωσης έδινε το πράσινο φως στους Τεξανούς ηγέτες των ΗΠΑ να ολοκληρώσουν το 2003 ότι αρχικώς επιχείρησαν το 1992 εναντίον του Ιράκ και του Σαντάμ Χουσεΐν. Κάτι που και σήμερα θρυλείται εναντίον του Ιράν αλλά πάντοτε υπολογίζεται η παρενέργεια της υποτροπής του κουρδικού ζητήματος.
Πρόκειται για τουλάχιστον δυο υποθέσεις, που υπενθυμίζονται από την ανοίκεια δημοσιογραφική φλυαρία για υποθέσεις που χειρίζεται η Δικαιοσύνη και που πωλούνται μέσω διαρροών στην κοινή γνώμη ώστε να διαμορφώσουν προϋποθέσεις για κάτι άλλο, που αποκαλύπτεται συνήθως πολύ αργότερα. Άραγε μήπως ο προβληματικός χαρακτήρας της απόδοσης δικαιοσύνης στην Ελλάδα δεν είναι μόνον η χρόνια καθυστέρηση στην εκκαθάριση των υποθέσεων;
Η Ελληνική Δημοκρατία, ό, τι και να λέμε για το κλέος των αρχαίων προγόνων μας, είναι η νεαρότερη, ευρωπαϊκή κι αυτό μπορεί να μην δικαιολογεί τα πράγματα αλλά σίγουρα τα ερμηνεύει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ
Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.