Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρίτων Αρσένης: Η ψήφος στο ΜέΡΑ25 μπορεί να αποτρέψει την παντοδυναμία της αντιλαϊκής ΝΔ

Κρίτων Αρσένης
22 Ιουνίου 2023 / 16:46

Κώστας Σπίγγος: Το ΜέΡΑ25 παλεύει για τα αυτονόητα της ζωής, χωρίς να υπόσχεται αλλαγές που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέγιστης αντιπολιτευτικής αξίας είναι η μισή μονάδα που υπολείπεται για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25-συμμαχία για τη ρήξη, Κρίτων Αρσένης που βρίσκεται στην Κέρκυρα. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε επσήμανε ότι η παρουσία του κόμματος στη Βουλή, αποκόπτει 5 βουλευτές της ΝΔ, αποτρέποντας μια παντοδυναμία της που θα χρησιμοποιηθεί για αντιλαϊκές και εθνικά επιζήμιες συνταγματικές αναθεωρήσεις που πολύ δύσκολα θα ανατραπούν ποτέ στο μέλλον.

Ειδικότερα, ως περιβαλλοντολόγος αναφέρθηκε στο ότι οι ανεμογεννήτριες που τοποθετούνται ψηλά στα βουνά έχουν χειρότερη απόδοση αλλά ο λόγος που πριμοδοτούνται είναι για να παίρνουν έργα οι κατασκευαστικές καταστρέφοντας έτσι τα βουνά και τη φύση και ακυρώνοντας έτσι την οικολογική αξία της πράσινης ενέργειας.

Η πρόταση του ΜέΡΑ25 είναι καταρχήν κάθε στέγη να έχει φωτοβολταϊκό που θα ωφελεί άμεσα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού του κάθε σπιτιού. Επίσης, αναφέρθηκε ειδικά στις ενέργειες του κόμματος με τη συμβολή και των οποίων αποτράπηκε προσωρινά η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Πάλη για τα αυτονόητα

Ο Κώστας Χρ. Σπίγγος, γιατρός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου, τόνισε ότι το ΜέΡΑ25-συμμαχία για τη ρήξη δεν πρέπει να "τσουβαλιάζεται" στο μυαλό των ψηφοφόρων αλλά και όσων επιλέγουν την αποχή ως μια ακόμη ανέξοδη ή αποτυχημένη αριστερή πρόταση.

Εκτός από το ανθρωπιστικό όραμα, διαθέτει συγκεκριμένο οδικό χάρτη επίτευξής του, μέσα από διαδοχικά βήματα άμεσης ανακούφισης του κόσμου που παλεύει για τα αυτονόητα της ζωής του, χωρίς να υπόσχεται αλλαγές που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τόνισε ότι πέρα από τους ήδη ευρισκόμενους σε δεινή θέση, ο καθένας μας που έχει κάποια ψευδαίσθηση ασφάλειας, αλλά δεν διαθέτει μετοχές και σίγουρα εισοδήματα, μπορεί να βρεθεί άμεσα σε ανατροπή της λογιστικής κανονικότητας που προβάλλει η ΝΔ ως επιτυχία της, έχοντας παραμελήσει τις ουσιαστικές πολιτειακές παροχές και μέριμνες που διατηρούν τις αφανείς λειτουργίες και κρατάνε όρθια μια κοινωνία.

Αυτό συμβαίνει αμέσως μόλις αρρωστήσει για πάνω από ένα μήνα, χρειαστεί βοήθεια για κάποιο δικό του που πεθαίνει, υποστεί έξωση αναζητώντας στέγη με το διπλάσιο ενοίκιο, παγιδευτεί σε μια τοξική σχέση, βρεθεί στο λάθος τρένο κ.λπ.

Τέλος, η Λίτσα Αλεξάκη, πρώτη σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές, δήλωσε ότι το ΜέΡΑ25-συμμαχία για τη ρήξη έχει αποδείξει τη δύναμη της αντιπολίτευσης που ασκεί τόσο για τη διάσωση των αδύναμων και πρεκαρίων όσο και ενάντια στις κυνικές λογικές που οδηγούν στην παραγωγή νέων.