Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άλλη μια ανθρώπινη ζωή στοίχισε η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Γιώργος Καλούδης
27 Απριλίου 2023 / 15:15

Νεαρή μητέρα κινδύνευσε μαζί με το κυοφορούμενο παιδί της και το έχασε, επειδή δεν μπορούσε να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη αεροδιακομιδή

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ). Νεαρή μητέρα κινδύνευε σοβαρά μαζί με το κυοφορούμενο παιδί της.
Τελικά σώθηκε η μητέρα χάριν του άψογου υπηρετούντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά απεβίωσε το πρόωρα γεννηθέν παιδί επειδή δεν μπορούσε να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη αεροδιακομιδή από την αδιάφορη  κυβέρνηση Μητσοτάκη,  σε τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Αθήνα ή στα Γιάννενα καθόσον το Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν διαθέτει Νεογνολογική Κλινική ή νεογνολόγο, όπως είχε γύρω στο 1994 – 1996.  Έκτοτε δεν υπήρξε νεογνολόγος.
   
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να αποδυναμωθεί από ιατρούς και νοσηλευτές το Νοσοκομείο Κέρκυρας: Γνωστή η μεγάλη συγκέντρωση του λαού  υπό βροχή.
 
Επιπρόσθετα κινδυνεύει με κλείσιμο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Απέμεινε μόνον ένας νεφρολόγος  γιατρός που κάνει εφημερία στην Κέρκυρα, πόσο θα αντέξει;
 
Αυτή είναι η μοίρα των Νησιωτών Κερκυραίων στο Β.Δ. άκρο της Επικράτειας.
Αλλά και αντίστοιχο περιστατικό στη Νοτιοανατολική εσχατιά της πατρίδας μας στο Καστελόριζο (που για εθνικούς λόγους έπρεπε να το προσέχει η Αθήνα ως κόρην οφθαλμού) προχθές βρήκε περίθαλψη στη τουρκική πόλη της Αντάλλειας. Οποία κατάντια! Και όταν έφεραν τον κ. Μητσοτάκη στη Κέρκυρα αντί να τον πάρουν ( κ.κ. Γκίκας-Κράτσα και Υδραίου) στο Νοσοκομείο να δει το με αρ. 1 πρόβλημα της Κέρκυρας, που αφορά  την υγεία του Λαού, τον πήραν βόλτα στους δρόμους και σε μουσεία και βέβαια πρόλαβε και πήγε …να δεί  τον κομματικό φίλο κ. Ανδρεάδη στο ΙΚΟΣ - καταστροφέα του περιβάλλοντος της Δασιάς. (βλ. φωτο από Money and Tourism)
 
Και ο κ. Μητσοτάκης με περισσόν θράσος μιλάει …για μεγάλη ανάπτυξη …που όμως πήγε στους ολίγους!
 
Απαιτείται όραμα και σχέδιο.
 
Εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να θέσουμε τη Κέρκυρα σε τροχιά διεκδικήσεων και επιτυχιών με  μπροστάρη και συμμέτοχο τον λαό.
Είναι αναγκαία:
 
1) Ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ώστε να συνδεθεί με άμεση αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κέρκυρας σε τριτοβάθμιας περίθαλψης, να μην απαιτούνται αερομετακομιδές και να  σταματήσει μία οικονομική αιμορραγία των Κερκυραίων μεταναστών υγείας κόστους 30 εκ. ευρώ το χρόνο.
(Η Ιόνιος Ακαδημία είχε Νομική, Ιατρική, Φυσική από το 1824)
Από το 2000 ο Γιώργος Καλούδης ανέπτυξε τη διεκδίκηση αυτή και μάλιστα και με επισκέψεις σε δύο διαφορετικούς Πρυτάνεις αλλά θεωρήθηκε υπερβολική από τους βολεμένους της εξουσίας, όπως περιφρονούν κάθε προσπάθεια .
 
2) Σύσταση, χτες, Υγιειονομικής Περιφέρειεας Ιονίων Νήσων με έδρα τη Κέρκυρα.
(Το 1999 με αγώνα πόρτα-πόρτα και με διανομή φυλλαδίων  σε μαγαζιά και μέσα στη Βουλή και όμοιας αφίσσας που σχδίασαν Χρύσανθος Σαρλής και Γιώργος Καλούδης κατάφεραν  και απέτρεψαν τη κατάργηση του περιφερειακού συστήματος Υγείας Ιονίων Νήσων. Το 2007 με υπουργό Υγείας Αβραμόπουλο-ΝΔ καταργήθηκε  και υπαγόμαστε στη μακρινή Πάτρα.)
 
3) Άμεση, χτές, επαναφορά της έδρας του ΕΚΑΒ στη Κέρκυρα.
 
4)Άμεση, χθές,  στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
 
Να θυμίσουμε ότι η Δήμαρχος κ. Υδραίου-προσκείμενη στον κ. Μητσοτάκη  υπονόμευσε επί  3 ½ χρόνια κάθε προσπάθεια συζήτησης του καυτού αυτού παγκερκυραικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ασκηθεί πίεση στη κυβέρνηση. Ούτε μετά τη συζήτηση τον Δεκέμβρη 2020  έκανε τίποτα! Προφανώς δεν της μένει χρόνος λόγω των συνεχών φωτογραφήσεων!