Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου με τρία θέματα ζητά ο Γιώργος Καλούδης

Γιώργος Καλούδης
10 Nov 2023 / 09:56

Παλαιστινιακό - διαμαρτυρία για το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στον Πειραιά - Το ιστορικό εργοστάσιο του Δεσύλλα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατεπείγουσα δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» Γιώργος Καλούδης: 

ΠΡΟΣ

1) Τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου,

2) Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΚΔΝ κ. Δ. Μεταλληνό

Από τις 31-10-2023 σας ζητήσαμε να συζητήσει σε  ζωντανή κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό  Συμβούλιο  2 ψηφίσματα  με θέματα:

1) Ειρήνη εδώ και τώρα- Άμεση κατάπαυση του πολέμου στη Μέση Ανατολή-άμεση Ίδρυση και αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Διοργάνωση συγκέντρωσης.

2) Έντονη Διαμαρτυρία προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά,  για τη προκλητική για τη Δημοκρατία απόφασή του για τοποθέτηση αγάλματος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, δολοφόνου του Ιωάννη Καποδίστρια, στη πλατεία Μπακογιάννη δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Πράξη που αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας!  Έχει τοποθετηθεί και είναι καλυμμένο ενόψει «αποκαλυπτηρίων»!!!

Το θέμα δημοσιοποίησε ο Πρόεδρος της Κερκυραικής Ένωσης Πειραιά κ. Δημήτρης Μουζακίτης με άοκνες προσπάθειες και με διαρκή αγώνα, με αναρτήσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του.

Και τα δύο ψηφίσματα πρέπει να λάβουν τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, ακόμη και με καταχωρήσεις στον Αθηναϊκό Τύπο! Επισυνάπτονται φωτογραφίες και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Δυστυχώς αδιαφορείτε για ανθρωπιστικά, δημοκρατικά και κερκυραικά θέματα μείζονος σημασίας.

3) Να συζητηθεί, καθόσον το επέβαλε ήδη η επικαιρότητα, είναι η αναγκαιότητα να ληφθεί απόφαση να αγοράσει ο Δήμος το εγκαταλειμμένο -αρχαιολογικό χώρο-ιστορικό μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής εργοστάσιο Δεσύλλα.

Σας ζητάμε έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να συγκαλέσετε κατεπείγουσα συνεδρίαση, ζωντανή, με τα θέματα αυτά.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ

Επικεφαλής της Παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων