Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει ο Καλούδης για το αποτέλεσμα των εκλογών

Γιώργος Καλούδης
19 Οκτωβρίου 2023 / 17:47

«Οδήγησαν τη δεξιά στην Κέρκυρα στο 82% και ακόμα δεν παραιτήθηκαν!»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ). Στις  πλέον βουβές, απολίτικες δημοτικές εκλογές της μεταπολίτευσης και με τη μεγαλύτερη αποχή όλων των εποχών ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν υπερδιπλάσιοι.

Από τον α’ γύρο τον ιστορικό, άλλοτε δημοκρατικό, Δήμο Κερκυραίων κατέλαβαν οι δύο συνδυασμοί της δεξιάς, εάν όχι καραδεξιάς, οι οποίοι έλαβαν το 82% των ψήφων.

Ο υποστηριζόμενος συνδυασμός από το ΚΙΝΑΛ - Τ. Μεταλληνού προτελευταίος έλαβε 4,58%. (Δείτε εδώ την απάντηση του Τάκη Μεταλληνού) .

Ο αμιγώς κομματικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ - Γ. Καρύδη (επιλογή Αυλωνίτη ) τελευταίος, έλαβε 4,01%.

Από τις 39 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας τις 34 κατέλαβαν οι δεξιοί, 3 το ΚΚΕ και 2 κατελήφθησαν από τον κ.Τάκη Μεταλληνό και τον κ. Καρύδη.

Αλλά και στην Περιφέρεια ο β’ γύρος ήταν προσωπική υπόθεση της δεξιάς.

Η απόλυτη συντριβή: 4% στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας!

Τίθενται πλέον σε κίνδυνο κατακτήσεις και ζωτικά συμφέροντα του Δήμου και του Κερκυραϊκού Λαού.

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην έλλειψη σοβαρών πολιτικών κομμάτων και  στις δύο παρεούλες με την απολίτικη παρουσία τους:

1η  Αλ. Αυλωνίτη, Χρήστου Μωραΐτη  και στην ανύπαρκτη, βουβή και ελεγχόμενη από αυτούς Νομαρχιακή.

 2η Μπιάγκη, Τησαρχόντου, Αντρέα Σουέρεφ

Αφού Αυλωνίτης και Μπιάγκης, Τησαρχόντου και Μωραίτης ως τοπικές «ηγεσίες» των κομμάτων επί 4 και πλέον χρόνια δεν ανέδειξαν τις διαφορές από τη δεξιά της Κέρκυρας, δεν διαφοροποιήθηκαν -για να μην πούμε ότι συντάχθηκαν μαζί της-, δεν έθιξαν το κράτος της δεξιάς και τα πολιτικά πρόσωπά της που επέκτειναν το πελατειακό κράτος και ενίοτε παρανομούσαν, δεν προστάτευσαν τον λαό της Κέρκυρας από τις κοινωνικές και πολιτικές επιθέσεις που δέχονταν, δεν υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια (σκάνδαλο δόλιας εξαφάνισης ποινικών κακουργηματικών δικογραφιών, πρόδηλες παρανομίες και εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος στο πρώην Club Med, Ερημίτη, μη αποδοχή των 72 στρεμμάτων γης για δημοτική χρήση αλλά χαριστικό «ξεπούλημα» στους Ανδρεάδηδες,  κ.α.)

Οδήγησαν τη δημοκρατική παράταξη στην προ της δεκαετίας του 1960 εποχή!

Οι δύο παρεούλες της συμφοράς, οι οποίες  ανέβασαν τα ποσοστά της δεξιάς στο 82% στον Δήμο και στο 63% στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώφειλαν από τις 09/10/2023 να είχαν παραιτηθεί και μετά να έκαναν χαρακίρι.