Τρίτη 26.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οικονομία

23 Μαρτίου 2017 / 10:06
Κόμβος Κουβαρά. Την ερχόμενη εβδομάδα σε πλήρη λειτουργία

ΑΓΡΙΝΙΟ. Συνεχίζονται οι εργασίες στον Κόμβο Κουβαρά ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα εξόδου της Ιονίας Οδού προς τον κόμβο.

/ ΡΟΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
22 Μαρτίου 2017 / 11:36
Σε λειτουργική χρήση 120 χλμ της Ε.Ο. Κόρινθος - Πάτρα

ΠΑΤΡΑ. Την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του τμήματος Μαλιακός - Κλειδί καθώς και των εργασιών της Ολυμπίας Οδού, εντός των χρονοδιαγραμμάτων, με την εξαίρεση συγκεκριμένων τμημάτων που θα παραδοθούν στα τέλη Αυγούστου πιστοποιούν δύο αποφάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

20 Μαρτίου 2017 / 17:56
Άνοιξε κατά το ήμισυ… ο κόμβος του Κουβαρά για τους Αγρινιώτες

ΑΓΡΙΝΙΟ. Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από δύο μέρες το κομμάτι της Ιόνιας Οδού από τον κόμβο του Κουβαρά μέχρι και την Αμφιλοχία, κάτι που εξυπηρετεί τους Αγρινιώτες οδηγούς που κινούνται προς Άρτα και Γιάννενα.

14 Μαρτίου 2017 / 18:23
Αγώνας για το υδατοδρόμιο

ΠΑΤΡΑ. Αγώνα ταχύτητας δίνει το λιμάνι της Πάτρας για να προλάβει την έναρξη λειτουργίας του υδατοδρομίου μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι (έστω και για λίγο). Στον ΟΛΠΑ επικρατεί αισιοδοξία ότι η αδειοδότηση μπορεί να εξασφαλιστεί εντός του Μαρτίου, ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια η διαδικασία για την επιλογή του διαχειριστή υπηρεσιών του υδατοδρομίου.

22 Φεβρουαρίου 2017 / 13:34
Φράγμα Πείρου: Δαπανήθηκαν 240 εκατ. ευρώ και κανείς δεν θέλει να το πάρει!

ΠΑΤΡΑ. Η "Π" ανοίγει σήμερα τον φάκελο του φράγματος Πείρου - Παραπείρου, ενός έργου για το οποίο χρειάστηκαν δεκαετίες και κυρίως 240 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του.

27 Ιανουαρίου 2017 / 16:09
Από το 2018 η προμήθεια φυσικού αερίου

ΠΑΤΡΑ. Την έλευση του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, προανήγγειλε την Παρασκευή 27.1.17, ο υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην πόλη, για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

23 Ιανουαρίου 2017 / 15:40
Λιγότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στην Καλαμάτα: Χάνουμε 20.000 τουρίστες

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Απότομη πτώση αναμένεται να σημειωθεί φέτος στον τουρισμό κρουαζιέρας στην περιοχή μας, καθώς μετά τις 30 και πλέον προσεγγίσεις ανά έτος των τελευταίων δύο χρόνων, φέτος πιθανολογείται πως δεν θα δούμε πάνω από 8-10 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καλαμάτας, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

19 Ιανουαρίου 2017 / 13:50
Στη Βουλή το θέμα της επέκτασης μέχρι Κακαβιά και της σύνδεσης με Πρέβεζα

ΑΓΡΙΝΙΟ. Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσαν 7 βουλευτές της Ν.Δ σχετικά με τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Κακαβιά και Πρέβεζα. Πρόκειται για τον Τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και τους Γιαννάκη Στέργιο, Γιόγιακα Βασίλειο, Καββαδά Αθανάσιο, Μπουκώρο Χρήστο, Στύλιο Γεώργιο, και Τασούλα Κωνσταντίνο.

10 Ιανουαρίου 2017 / 15:27
Ολυμπία και Ιόνια Οδός μεταμορφώνουν ριζικά τις οδικές μεταφορές

ΑΓΡΙΝΙΟ. Πλήρης μεταμόρφωση των οδικών μεταφορών σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο υπόσχονται Ολυμπία Οδός και Ιόνια Οδός. Οι 2 νέοι αυτοκινητόδρομοι που έχουν ήδη ξεκινήσει την παράδοση τμημάτων, υπόσχονται από τον Απρίλιο να αναβαθμίσουν τις μεταφορές με σημαντικές μειώσεις χρόνων, αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

03 Ιανουαρίου 2017 / 17:33
Αμβρακία Οδός: Φέτος η εργολαβία σκούπα, το 2020 η ολοκλήρωση

ΑΓΡΙΝΙΟ. Σενάρια επί σεναρίων και υποθέσεις επί υποθέσεων έχουν γραφτεί τους τελευταίους μήνες για την τύχη των έργων κατασκευής της Αμβρακίας Οδού. Σε όλο αυτό το διάστημα οι φορείς ζήτησαν επανειλημμένως τη λειτουργία τόσο του πρώτου όσο και του τέταρτου τμήματος, δηλαδή των άκρων του αυτοκινητόδρομου.

27 Δεκεμβρίου 2016 / 14:24
Ιόνια Οδός: Στην κυκλοφορία το τμήμα Κουβαράς – Αμφιλοχία – Έγινε η τελετή παράδοσης

ΑΓΡΙΝΙΟ. Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και σχεδόν 8 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής παραδίδεται στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, το Κουβαράς – Αμφιλοχία μήκους 26χλμ!

14 Δεκεμβρίου 2016 / 13:36
Στοίχημα ο Μάρτιος του 2017 για την παράδοση του συνόλου της Ολυμπίας Οδού

ΠΑΤΡΑ. Στο τελικό στάδιο έχουν εισέλθει οι εργασίες στον οδικό άξονα της Πατρών- Κορίνθου, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατασκευαστών, αλλά και της Ολυμπίας Οδού θα καταστεί λειτουργικός στο τέλος Μαρτίου του 2017, πλην του τμήματος Κιάτο- Ξυλόκαστρο (14 χλμ) που αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος Ιανουαρίου.

01 Δεκεμβρίου 2016 / 10:03
Ναι ή όχι στην εξόρυξη πετρελαίου στο Κατάκολο;

ΠΥΡΓΟΣ. Μία νέα σελίδα φαίνεται πως ανοίγει πλέον για το Κατάκολο αφού στο στάδιο της εκμετάλλευσης για το κοίτασμα πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή περνά η εταιρία Energean Oli and Gas. Στο προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «ΠΡΩΤΗ» για το εν λόγω θέμα αναφέρονταν ότι το διαπιστωμένο κοίτασμα είναι της τάξης των 35 – 40 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, ενώ στα επίπεδα του 30% εκτιμάται η αποληψιμότητα.