Τρίτη 05.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στο Σαν Τζιάκομο με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

16 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:26

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο San Giacomo σε συνέχεια πρόσκλησης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της Κεντρικής Κέρκυρας, παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Πέτρου Αγγελόπουλου, της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Δέσποινας Σαββίδου, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χαρίλαου Αλαμάνου και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο βουλετής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.  

Κατά την συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία σχετίζονται κυρίως με κτιριακά ζητήματα, ενώ συζητήθηκε και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την μεταφορά των μαθητών.

Στην τοποθέτησή του ο Στέφανος Γκίκας σημείωσε ότι όσα ζητήματα επισημάνθηκαν πρέπει να επιλυθούν με την συνεργασία όλων των Φορέων και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού να έχει τον πρώτο λόγο. Δήλωσε δε πρόθυμος να συμβάλλει όπου απαιτηθεί.
Σε ότι αφορά στην μεταφορά των μαθητών, επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία, η οποία θα παρατείνει την ισχύ των συμβάσεων της περασμένης χρονιάς.

Ο κ. Γκίκας έδωσε ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Αναφέρθηκε στην μόνιμη πρόσληψη 25.000 εκπαιδευτικών, από τους οποίους 545 υπηρετούν πλέον στην Π.Ε. Κέρκυρας. Επιπλέον τόνισε ότι πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαν παρουσιαστεί στα σχολεία 32.000 αναπληρωτές, με αποτέλεσμα φέτος να υπάρχουν πολύ λιγότερα κενά και ελλείψεις από όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στη σχολική στέγη, ο Βουλευτής σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έκανε δεκτή την πρόταση της Δημάρχου κας Μερόπης Υδραίου για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στο Κοντόκαλι, προϋπολογισμού άνω 5,5 εκατ. Ευρώ, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ενώ ενέκρινε και 1 εκατ. Ευρώ για
την επισκευή των ΕΠΑΛ.

Τέλος, ανέφερε ότι σύντομα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα επισκεφθεί την Κέρκυρα για να επισκεφθεί τα νέα σχολικά συγκροτήματα του 4ου Λυκείου της Πόλης,  του 2ου Ειδικού Σχολείου Βόρειας Κέρκυρας και του νέου Σχολικού Κέντρου στα Βραγκανιώτικα Νότιας Κέρκυρας.