Δευτέρα 04.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας για τα νέα μέτρα

29 Δεκεμβρίου 2021 / 12:06

Η πρωινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό αφορούσε κυρίως τη λειτουργία της εστίασης και των καταστημάτων την Πρωτοχρονιά

ΑΘΗΝΑ. Στις 15:00 αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη για να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού, μετά την χτεσινή εκτίναξη στις 21.650 νέες μολύνσεις. 
 
Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη και του προέδρου της Επιτροπής των Ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα ολοκληρώθηκε και αναμένεται στις 13:00 να συνεδριάσει και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Πριν την ανακοίνωση θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί, αντί για τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η πρωινή σύσκεψη αφορούσε κυρίως τη λειτουργία της εστίασης και των καταστημάτων την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη του CNN Greece, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το επικρατέστερο σενάριο είναι τα καταστήματα της εστίασης να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις ημέρες μέχρι τις 12 το βράδυ, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.
 

Όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν όλες τις ημέρες χωρίς μουσική.
Αν ισχύσει το μέτρο αυτό επακόλουθο είναι τα κέντρα διασκέδασης να μην λειτουργήσουν και αναμένεται να ανακοινωθεί σε αυτή την περίπτωση πακέτο στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Στον σημερινό κύκλο των συζητήσεων προσδιορίζεται και ο αριθμός των ατόμων που θα παρευρίσκονται στο εορταστικό τραπέζι αλλά και το εύρος των προφυλακτικών μέτρων που θα συσταθεί να λάβουν.

Πηγή: cnn.gr