Δευτέρα 04.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Κατώτερη των περιστάσεων η ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Δημήτρης Μπιάγκης
11 Ιανουαρίου 2022 / 15:20

«Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ειδικά στον τομέα της παιδείας αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή» αναφέρει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης:

Δέκα χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί νόσησαν σήμερα και χθες ήταν παρόντες στα σχολεία μας με ευθύνη του Υπουργείου διασπείροντας εν αγνοία τους τον κορωνοϊό. Χιλιάδες μαθητές και γονείς ταλαιπωρήθηκαν χθες, καθώς δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν εγκαίρως δωρεάν τεστ και να προβούν σε έλεγχο στην ώρα τους.

Χιλιάδες γονείς έφθασαν μέχρι την πόρτα του σχολείου για προμηθευτούν το πολυπόθητο τεστ (όσοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσουν από την τσέπη τους) κι επέστεψαν στο σπίτι για να το πραγματοποιήσουν. Δεκάδες παιδιά ξεκίνησαν από χιλιόμετρα μακριά για το σχολείο τους κι επέστρεψαν σπίτι, καθώς το τεστ τους βγήκε θετικό. Διέσπειραν τον ιό μέσα σε μαθητικά λεωφορεία και δημόσιες συγκοινωνίες.

Μετρώντας 26.000 κρούσματα στα σχολεία, μόνο δυο τμήματα πανελλαδικά έκλεισαν, καθώς το οξύμωρο πρωτόκολλο του 50% +1 αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία της κας Κεραμέως και μόνο, την ώρα που τα μεγάλα τμήματα μαθητών συνεχίζουν να υφίστανται αποτελώντας και πάλι το ταβάνι της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής λογικής.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ειδικά στον τομέα της παιδείας αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέδειξε περίτρανα την επιπολαιότητα και την προχειρότητά της, με τις άστοχες αποφάσεις και τους χειρισμούς της τόσο στη λειτουργική θωράκιση των σχολείων μας, όσο και στο θέμα της αξιοποίησης του χρήσιμου εργαλείου της τηλεκπαίδευσης που πλέον αδυνατεί να εφαρμόσει με ασφάλεια και αξιοπιστία.