Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

18ο Φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών από τον ΕΣΥΝ

ΕΣΥΝ
08 Ιουνίου 2023 / 18:19

Φέτος το φεστιβάλ ξεκινάει το Σάββατο 10 Ιουνίου από το γήπεδο του Ολύμπου με τουρνουά ποδοσφαίρου και θα ολοκληρωθεί το σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου με τουρνουά χάντμπολ και βραδιά τέχνης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών). Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Πρόκειται για το 18ο φεστιβάλ του.
 
Το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο του από το 2005 χιλιάδες παιδιά έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους και την ομορφιά της συλλογικής προσπάθειας ενώ έχουν εισπράξει τα μηνύματα του αντιναρκωτικού κινήματος.

Παράλληλα το φεστιβάλ δίνει δυνατότητες ενημέρωσης για τις επικίνδυνες πολιτικές που θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά αλλά και αυτές που τα τροφοδοτούν ενώ αποτελεί βήμα διεκδίκησης μέτρων στήριξης της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και κρατικών δομών όπως ο “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” και η ”ΔΗΜΟΠ” που βοηθούν στην πρόληψη και τη θεραπεία.   
 
Φέτος το φεστιβάλ ξεκινάει το Σάββατο 10 Ιουνίου από το γήπεδο του Ολύμπου με τουρνουά ποδοσφαίρου. Η εκδήλωση αυτή γίνεται για 12η χρονιά και συνδιοργανώνεται με τον ΟΛΥΜΠΟ και τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ. Στο πλαίσιο του 350 παιδιά 11 συλλόγων θα χαρούν ένα γεμάτο αθλητισμό απόγευμα.
 
Το “ταξίδι” του 18ου φεστιβάλ του ΕΣΥΝ θα συνεχιστεί το Σάββατο 1 Ιουλίου  στην Κάτω Πλατεία, με τουρνουά χάντμπολ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” στο ψυχιατρείο με βραδιά τέχνης.

Θυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ συνδιοργανώνονται με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και την ΟΓΕ και έχουν τη στήριξη δεκάδων αθλητικών, πολιτιστικών, εργατικών και επιστημονικών συλλόγων και φορέων της τοπικής διοίκησης. Σας προσκαλούμε να τις παρακολουθήσετε αξιώνοντας τις προσπάθειες των παιδιών και ενισχύοντας το σύνθημα για μια κοινωνία ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.