Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στο γήπεδο Ολύμπου, στην εκδήλωση του ΕΣΥΝ

ΕΣΥΝ
04 Ιουνίου 2024 / 15:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η παρουσία του πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom ήταν ξεχωριστή και συγκίνησε όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο του Ολύμπου και ήταν πολλοί, το Σάββατο 1 Ιουνίου, στη γιορτή ακαδημιών ποδοσφαίρου της Κέρκυρας, στα πλαίσια του 19ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ, το οποίο συνδιοργάνωσαν το ΕΣΥΝ, ο Όλυμπος και ο Σύλλογος γονέων «Διάπλους».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παρουσία του πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom ήταν ξεχωριστή και συγκίνησε όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο του Ολύμπου και ήταν πολλοί, το Σάββατο 1 Ιουνίου, στη γιορτή ακαδημιών ποδοσφαίρου της Κέρκυρας, στα πλαίσια του 19ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ, το οποίο συνδιοργάνωσαν το ΕΣΥΝ, ο Όλυμπος και ο Σύλλογος γονέων «Διάπλους». Εκτός από τα παιδιά και τους γονείς φίλοι του αθλητισμού που τίμησαν την προσπάθεια ενημέρωσης για το θέμα κάθε είδους ναρκωτικών ουσιών.

Μεγάλη η συγκίνηση με την παρουσία του πρέσβη, αφού όλοι ξέρουμε και βλέπουμε σε καθημερινή βάση εικόνες και βίντεο από την δολοφονία χιλιάδων αθώων παιδιών στη Γάζα, άλλων που πεθαίνουν από ασιτία, σε έναν άδικο πόλεμο, που έχει κυρίως θύματα αθώους και παιδιά και έχει ξεσηκώσει τον κόσμο για να σταματήσει. Δάκρυσε και ο πρέσβης βλέποντας εκατοντάδες παιδιά της Κέρκυρας να τρέχουν, να αγωνίζονται, να χαίρονται το παιγνίδι, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά της χώρας του ζούνε μέσα στη φρίκη του πολέμου, μια φρικιαστικής γενοκτονίας. Μάλιστα στην άφιξη του πρέσβη υπήρχε ηχητικό δρώμενο για τη φρίκη του πολέμου. Ο ίδιος ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη στη χώρα του, βράβευσε τα παιδιά και παρότρυνε τους μικρούς αθλητές να αγωνίζονται για τα όνειρά τους, επισημαίνοντας τους ότι… τα παιδιά της Παλαιστίνης δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο, στη ζωή, τον αθλητισμό, το παιγνίδι αλλά μόνο στη δυστυχία και το θάνατο.

Στο γήπεδο του Ολύμπου πάνω από 400 παιδιά 6-12 ετών πήραν μέρος στη γιορτή, είχε πολλούς αγώνες, διαγωνισμούς με συμβολικό χαρακτήρα (πάσας, συλλογικότητας, κυκλοφορία μπάλας, φιλίας, δύναμη σουτ, αγωνιστικότητας), με το σήμα της Ειρήνης να βρίσκεται παντού.

Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Νίκου Παπαδόπουλου, που παρακολούθησε την εκδήλωση, μίλησε και βράβευσε τα παιδιά, και κάλεσε τους γονείς… να ωθούν τα παιδιά στον αθλητισμό ως ασπίδα απέναντι στην εξάρτηση, αλλά και ως όπλο διαμόρφωσης μιας αγωνιστικής και κοινωνικής προσωπικότητας.

Η τελετή λήξης ξεκίνησε με το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου του Άι Μαθιά, τμήμα της Φιλαρμονικής Καποδίστριας και ακολούθησε άπλωμα εκατοντάδων πλακάτ της Ειρήνης από αθλητές και θεατές, μέσα σε βροχή από βεγγαλικά.

Στις απονομές εκτός από τον πρέσβη της Παλαιστίνης και τον Ν. Παπαδόπουλο, τις έκαναν ο πρόεδρος του Ολύμπου κ. Φ. Σκλαβούνος, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» κ.Σπ. Κοσκινάς, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κ. Κοντοστάνος, ο γραμματέας του Συνδέσμου προπονητών Κέρκυρας κ. Χ. Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Πελάης, οι επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων κα Αλ. Μπαλού και κα Μ. Δρυ, ο επικεφαλής παράταξης στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μπορμπότης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ κ. Κ. Ρούσινος πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στο πρέσβη και στον Ν. Παπαδόπουλο, ευχαρίστησε τον Όλυμπο για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τα αθλητικά σωματεία, τον πολιτιστικό σύλλογο του Άι Μαθιά και την φιλαρμονική «Καποδίστρια» για τη συμμετοχή τους και τους φορείς που στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση του ΕΣΥΝ (ΠΙΝ, Εργατικό κέντρο, ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων. Ιατρικό, Δικηγορικό και Οδοντιατρικό σύλλογο). Κάλεσε μάλιστα τους γονείς να δώσουν το παρόν στο επόμενο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ, ενισχύοντας τον αγώνα για τις εξαρτήσεις και τις πολιτικές οι οποίες συμβιβάζονται με αυτές.

 

ΦΩΤΟ@ΕΣΥΝ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια