Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κρουαζιέρα στον δρόμο του μεταξιού

κρουαζιέρα
25 Nov 2020 / 16:31
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ. Άνοιξε πανιά για τον Ειρηνικό η MSC Cruises. Ανακοίνωσε ότι έλαβε πιστοποιητικό συμμόρφωσης από την ιαπωνική ναυτιλιακή Αρχή ClassNK

για το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας και θα επανεκκινήσει τις κρουαζιέρες στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2021.

Όπως είχε προ πολλού αναγγελθεί, οι εταιρείες κρουαζιέρων, αργά ή γρήγορα, θα ακολουθήσουν τον δρόμο του χρήματος, που συμπίπτει με 'κείνον άλλοτε του μεταξιού. Τα πολυτελή πλοία που ήρθαν προ τριακονταετίας από την Καραϊβική στη Μεσόγειο, τώρα βλέπουν τις ευκαιρίες στη θάλασσα της Κίνας και μεθορμίζουν εκεί.

Θα φύγουν παντελώς από τη Μεσόγειο; Όχι βέβαια, άλλωστε ούτε από την Καραϊβική έφυγαν ποτέ ολοκληρωτικά. Απλώς (;) ο ανταγωνισμός και αυτής της δραστηριότητας γίνεται, αργά και βασανιστικά, παγκόσμιος. Οι συνέπειες για τη Μεσόγειο και ειδικότερα την κρουαζιέρα στην παραδοσιακή γραμμή Βενετία - αρχαία Ολυμπία, που περιλαμβάνει και τον κερκυραϊκό σταθμό, μένει να φανούν.

Η αναστολή πλόων, λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε την ευκαιρία να ωριμάσουν οι σκέψεις και να ξεδιπλωθούν τα σχέδια. Έτσι θα γινόταν ακόμα κι αν δεν είχε μεσολαβήσει η κορονολοίμωξη, επεσήμανε στο enimerosi.com, καλά πληροφορημένη περί τα ναυτιλιακά και την κρουαζιέρα, πηγή.
 
Πράσινο φως για την Ιαπωνία
 
Η MSC Cruises ανακοίνωσε ότι έλαβε πιστοποιητικό συμμόρφωσης από την ιαπωνική ναυτιλιακή Αρχή ClassNK για το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας και θα επανεκκινήσει τις κρουαζιέρες στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2021.

Η πιστοποίηση ανοίγει τώρα το δρόμο για το άνοιγμα των πωλήσεων το Δεκέμβριο σε κατοίκους της περιοχής για κρουαζιέρες homeporting στην Ιαπωνία και να αρχίσουν να συνεργάζονται με λιμάνια της χώρας για να προετοιμαστούν για την επόμενη σεζόν, ανακοίνωσε η εταιρεία.
 
Τα πρωτόκολλα
 
Τα πρωτόκολλα λειτουργίας της υγείας και της ασφάλειας των λιμενικών αρχών στην Ιαπωνία και οι MSC Cruises θα ακολουθήσουν επίσης τις κατευθυντήριες γραμμές που θεσπίστηκαν από την JOPA, την Japan Oceangoing Passenger Ship Association.

Το MSC Bellissima, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2019, θα αναπτυχθεί στην Ιαπωνία, το αρχηγείο του στο Yokohama για να ταξιδέψει έξι έως εννέα νύχτες κρουαζιέρες τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2021. Επίσης, έχει προγραμματιστεί να δραστηριοποιηθεί στη χώρα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2021.
«Έχουμε πλέον με ασφάλεια και υπευθυνότητα περισσότερους από 30.000 πελάτες στη Μεσόγειο και τώρα ανυπομονούμε να προσφέρουμε το ίδιο για τους πελάτες μας που ζουν στην Ιαπωνία, δήλωσε ο Τζιάνι Ομοράτο, διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises. 

 «Το πρωτοποριακό μας πρωτόκολλο, καθώς και τα μοναδικά σύνολα δεδομένων που συλλέχθηκαν μέσω της λειτουργίας των δύο πλοίων μας στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Μάλτα τους τελευταίους μήνες, εξετάζεται επί του παρόντος από αρχές σε άλλες περιοχές όπου τα άλλα πλοία της Εταιρείας έχουν προγραμματιστεί για επανεκκίνηση».

«Πιστεύουμε, επομένως, ότι αυτή η πιστοποίηση - σε μια χώρα όπου η βιομηχανία ήταν στο επίκεντρο της προσοχής πολύ νωρίς στην πανδημία - και η επιβεβαίωση από τις αρχές στην Ιταλία με την πρόσφατη υπουργική απόφαση ότι η κρουαζιέρα μπορεί να συνεχιστεί, θα διανύσουμε όλον τον δρόμο προκειμένου να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που οικοδομήσαμε με τα αποτελεσματικά μέτρα του πρωτοκόλλου και την αυστηρή εφαρμογή τους προς όφελος των επισκεπτών, του πληρώματος και των κοινοτήτων που υπηρετούμε».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.