Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο λιμάνι της Κέρκυρας το νέο υπερσύγχρονο, οικολογικό κρουαζιερόπλοιο Sun Princess (Photos)

Κρουαζιέρα
22 Μαρτίου 2024 / 09:31
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο, θεωρείται το πρώτο πλοίο με προσανατολισμό στη βιωσιμότητα, καθώς χρησιμοποιεί καύσιμο LNG

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το εντυπωσιακό, πολυτελές, τεραστίων διαστάσεων κρουζιέροπλοιο Sun Princess κατέπλευσε στις 9 το πρωί στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Ανήκει στον όμιλο Carnival Group και είναι από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα στην Ιταλία. Το συνολικό κόστος ναυπήγησης ανήλθε στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. 

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο, θεωρείται το πρώτο πλοίο με προσανατολισμό στη βιωσιμότητα, καθώς χρησιμοποιεί καύσιμο LNG μειώνοντας τις εκπομπές αερίων. Διαθέτει επίσης σύστημα για οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων. 

Με μήκος 345m, είναι δυναμικότητας 5.189 ατόμων με 2.150 καμπίνες.

Διαθέτει εντυπωσιακό design με χαρακτηριστικό του γνώρισμα, το εξωτερικό «αιωρούμενο» Sphere Atrium, ενώ στην κορυφή του δεσπόζει η γυάλινη κλειστή κατασκευή the Dome.

Το Sun Princess, 177.882 τόνων, ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 28 Φεβρουαρίου και θα κάνει κρουαζιέρες έως και τον Σεπτέμβριο στη Μεσόγειο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.