Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον φόβο της βρετανικής καραντίνας, οι αεροπορικές εταιρείες

πτήσεις
27 Μαΐου 2020 / 18:56

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι EasyJet, Jet2 και Ryanair αποκαλύπτουν πότε θα συνεχιστούν οι πτήσεις και πού θα πάνε. Καθώς οι περιορισμοί αρχίζουν να χαλαρώνουν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς, ακολουθούν τα τελευταία σχέδια αεροπορικών εταιρειών για την επανεκκίνηση των πτήσεων και των διακοπών στο εξωτερικό.

Jet2
 
Η Jet2.com και η Jet2holidays ανακοίνωσαν σχέδια για επανάληψη πτήσεων από την 1η Ιουλίου. Οι προορισμοί θα περιλαμβάνουν το Αλικάντε, τη Ζάκυνθο, τη Βερόνα, τη Μάλαγα και τη Μαδέρα.

Η EasyJet 
Η EasyJet πρόκειται να επανεκκινήσει τις πτήσεις από 22 ευρωπαϊκά αεροδρόμια από τις 15 Ιουνίου. Οι πτήσεις θα εξυπηρετούν διάφορα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Gatwick, Bristol, Birmingham, Liverpool, Newcastle, Edinburgh, Glasgow, Inverness και Belfast.
Η μόνη διεθνής διαδρομή από το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι μεταξύ Gatwick και Nice, Γαλλία. Αλλά δεν θα πωλούνται τρόφιμα κατά τη διάρκεια των πτήσεων και οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες.
 
Ryanair
 
Η Ryanair εκτελεί επί του παρόντος 30 πτήσεις την ημέρα, αλλά αναφέρει ότι σκοπεύει να επαναφέρει το 40% των πτήσεων της από την 1η Ιουλίου. Η αεροπορική εταιρεία πρόκειται να επανεκκινήσει τις πτήσεις από τις περισσότερες από τις 80 βάσεις της σε όλη την Ευρώπη - και οι Βρετανοί θα μπορούν να πετούν σε χώρες όπως το Βερολίνο, η Πράγα, η Βενετία, η Μάλτα και το Μαρακές. Οι επιβάτες και το πλήρωμα θα πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου ή καλύμματα προσώπου και να περάσουν ελέγχους θερμοκρασίας. Ένας περιορισμένος αριθμός αναψυκτικών θα πωλείται επί του σκάφους και δεν θα γίνονται δεκτά μετρητά.
Οι επιβάτες που πετούν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα που θα αναφέρει λεπτομερώς τη διάρκεια της επίσκεψής τους και το πού θα μείνουν.
Αυτές οι πληροφορίες θα παρέχονται στις κυβερνήσεις της ΕΕ.
 
Αθέμιτος γερμανικός ανταγωνισμός
 
Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης και CEO της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της συμφωνίας του γερμανικού κράτους με τη Lufthansa για τη διάσωση του αερομεταφορέα. Σύμφωνα με το Reuters, o O' Λίρι δήλωσε ότι η συμφωνία για πακέτο 9 δισ. ευρώ θα επιτρέψει στη Lufthansa να «πουλάει κάτω του κόστους» κάνοντας δυσκολότερο τον ανταγωνισμό για εταιρείς χαμηλού κόστους όπως η Ryanair ή η EasyJet.
 
British Airways
 
Η British Airways δήλωσε ότι σχεδιάζει μια «ουσιαστική επιστροφή στην υπηρεσία» τον Ιούλιο, με την επιφύλαξη της μείωσης των περιορισμών. Ωστόσο, οι επικεφαλής έχουν προειδοποιήσει ότι η αεροπορική εταιρεία δεν αναμένει να επιστρέψει σε πλήρη χωρητικότητα μέχρι το 2023. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: Εισάγοντας μια υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών για κάθε ταξιδιώτη που εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προσέγγιση της κυβέρνησης θα αποτρέψει την επανάληψη των πτήσεων. Εξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα πτήσης μας και με αυτούς τους περιορισμούς, απλώς δεν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση για την επανέναρξη των υπηρεσιών επιβατών πριν από τον Αύγουστο το νωρίτερο. Γνωρίζουμε ότι καθώς η κρίση Covid-19 υποχωρεί, τα αεροπορικά ταξίδια θα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου.
Με πληροφορίες από την Daily Mirror