Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα στοιχεία προβολής 8μήνου από το Τμήμα Τουρισμού του Κεντρικού Δήμου

Τουρισμός
14 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:46

Οι καμπάνιες αφορούν την προσέλκυση τουριστών από τις χώρες που αποτελούν τις αγορές του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Τα μετρήσιμα αποτελέσματα του 8μήνου (Ιαν-Αυγούστου) σε ό,τι αφορά τις στοχευμένες ενέργειες προβολής της Κέρκυρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζονται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Οι καμπάνιες αφορούν την προσέλκυση τουριστών από τις χώρες που αποτελούν τις αγορές του νησιού (τουλάχιστον 10 εθνικότητες).

Επίσης, σε συνεργασία με το τμήμα προγραμματισμού του δήμου, παρατίθενται και τα στοιχεία επισκεψιμότητας της επίσημης τουριστικής ιστοσελίδας του προορισμού, https://visit.corfu.gr/,  με όλες τις χρήσιμες τουριστικές πληροφορίες όπως: αξιοθέατα, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκδηλώσεις, μνημεία, χώροι στάθμευσης κλπ.

Τέλος, για την αμεσότερη αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που είχε προκληθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, παρατίθενται τα αποτελέσματα από τις στοχευμένες δημοσιεύσεις που έγιναν εκείνες τις ημέρες (27/7-2/8) με στόχο την αποτύπωση της αληθινής εικόνας και τον εφησυχασμό πρακτόρων και επισκεπτών οι οποίοι ανησυχούσαν.

Συγκεκριμένα: Από τις στοχευμένες διαφημιστικές ενέργειες του προορισμού στα Social media (σε Facebook & Instagram) από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και 31/8 (8 μήνες), οι δημοσιεύσεις μας εμφανίστηκαν περίπου 11.129.787 φορές (impressions) προσεγγίζοντας 4.874.568 διαφορετικά άτομα (Reach) από διάφορες χώρες, οι οποίοι αλληλοεπίδρασαν 1.109.168 φορές (Engagement: likes, comments, share ect.).

Την τουριστική σελίδα του δήμου https://visit.corfu.gr/ από την αρχή του χρόνου την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 84.000 μεμονωμένοι επισκέπτες του νησιού, όπου περιηγήθηκαν τουλάχιστον 229.000 φορές (pagewiews) σε διάφορες ενότητες, όπως: αξιοθέατα, παρκινγκ, δρομολόγια, παραλίες κλπ, από διάφορες χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Αμερική, Πολωνία κλπ.). Παράλληλα απαντήθηκαν περισσότερα από 2.000 emails με απορίες και εστάλησαν τουριστικές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες όπου ζητήθηκαν.

Κατά την περίοδο των καταστρεπτικών πυρκαγιών και ιδιαίτερα την εβδομάδα μετά τις φωτιές 27/7-02/8, έγιναν από την σελίδα μας στα Social media, περισσότερες από 50 στοχευμένες δημοσιεύσεις, με φωτογραφίες, βίντεο, εναέρια πλάνα, live μεταδόσεις και live κάμερες του νησιού, που έφτασαν σε συνολική απήχηση σχεδόν το 1.300.000 προσεγγίσεις. (Συγκεκριμένα το διάστημα 27/7-02/8: 15 post στο Facebook με 873.222 προσεγγίσεις  και 35 post στο Ιnstagram που είχαν απήχηση 407.046 άτομα.). Όλες οι δημοσιεύσεις παρουσίαζαν την πράσινη Κέρκυρα με καθαρό ουρανό χωρίς φωτιές και καπνούς.

Επίσης στην προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος υπήρξε στενή συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς του νησιού (Ένωση Ξενοδόχων, Τουριστικοί Πράκτορες, Ένωση Ξεναγών, Εμπορικό Σύλλογο, Ομοσπονδία Καταλυμάτων κλπ,) που έκαναν συντονισμένες ενέργειες ενημέρωσης και προβολής για την θετική προβολή του νησιού, με σειρά συνεντεύξεων σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα της Ευρώπης, την έκδοση δελτίων τύπου και την άμεση ανταπόκριση σε εκατοντάδες email που έφταναν καθημερινά στο δήμο και τις επιχειρήσεις και ρωτούσαν για την κατάσταση των πυρκαγιών και την ασφάλεια του προορισμού.