Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνο πτήσεις εκτάκτου ανάγκης την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Πτήσεις
23 Φεβρουαρίου 2024 / 13:51
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι υπάλληλοι της ΥΠΑ συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργίας τα ελληνικά αεροδρόμια την προσεχή Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Εφόσον η κινητοποίηση των ελεγκτών πραγματοποιηθεί και δεν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τη μέρα εκείνη καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο δε θα εκτελείται.

Κατά συνέπεια θα υπάρξει ακύρωση ή συγχώνευση του συνόλου των εμπορικών πτήσεων στην Ελλάδα.

Η απεργιακή κινητοποίηση, η οποία προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ,  αφορά και απευθύνεται και στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής  Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Συμμετέχουν:

- Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ,

- Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ)

- Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ).

Κατά τη διάρκεια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024  από 00.01 έως 23.59 ώρα τοπική, Προσωπικό Ασφαλείας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας ορίζονται, το προσωπικό της 24ωρης βάρδιας και το προσωπικό της ΟΦΕ, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας, το οποίο υπερβαίνει αριθμητικά το 33,3/00 του προσωπικού και το οποίο θα εξασφαλίζει/απασχοληθεί για την εκτέλεση του ενός τρίτου του συνήθους έργου, ήτοι το 100% των πτήσεων που υπερίπτανται του FIR Αθηνών, πτήσεων VIP, πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις, πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, έρευνας και διάσωσης.

  

Tα ονόματα των εργαζομένων που θα εμπίπτουν στο Προσωπικό Ασφαλείας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας είναι ήδη στη διάθεση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, δοθέντος ότι η Δ/νση Προσωπικού αυτής είναι αυτή πκαθορίζει ονομαστικά τη σύνθεση της ημερήσιας κατανομής τους, το δε προσωπικό που ου θα απασχοληθεί για τον ανωτέρω σκοπό  και που εργάζεται στους κλάδους των εργαζομένων που θα απεργήσουν, διατίθεται πλήρως από την οργάνωσή μας προς την Υ.Π.Α.

 

Κατά τη διάρκεια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2024  από 00.01 έως 23.59 ώρα τοπική , Προσωπικό Ασφαλείας και Ελάχιστης  Εγγυημένης Υπηρεσίας ορίζονται, το προσωπικό της 24ωρης βάρδιας και το  προσωπικό της ΟΦΕ, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας,  το οποίο υπερβαίνει αριθμητικά το 33,3/00 του προσωπικού και το οποίο θα εξασφαλίζει/απασχοληθεί για την εκτέλεση του ενός τρίτου του συνήθους  έργου, ήτοι το 100% των πτήσεων που υπερίπτανται του FIR Αθηνών, πτήσεων VIP, πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας που  μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις,  πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν  σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής  βοήθειας, έρευνας και διάσωσης.

Tα ονόματα των εργαζομένων που θα εργαστούν ως Προσωπικό Ασφαλείας και  Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας είναι ήδη στη διάθεση της Δ/νσης  Προσωπικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία καθορίζει  ονομαστικά τη σύνθεση της ημερήσιας κατανομής τους, το δε  προσωπικό που θα απασχοληθεί για τον ανωτέρω σκοπό και που εργάζεται  στους κλάδους των εργαζομένων που θα απεργήσουν, διατίθεται πλήρως από  την οργάνωσή μας προς την Υ.Π.Α., για την εξυπηρέτηση των σκοπών της  απεργίας της ΑΔΕΔΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.