Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πουλημένος: Διαχείριση απορριμμάτων και εύρεση κατοικίας στην κορυφή των ζητημάτων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
27 Φεβρουαρίου 2024 / 15:01

Ο Δήμαρχος στην παρέμβαση που έκανε στην ημερίδα τόνισε ότι τόπος μας δεν αντέχει στρατηγικού τύπου επενδύσεις στην παράκτια ζώνη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ημερίδα «Τουρισμός και Αειφορία», που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού, στο Μουσείο της Ακρόπολης, σήμερα (27/2/2024), συμμετείχε διαδικτυακά, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πουλημένος.

Ο Δήμαρχος στην παρέμβαση του, περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση και τόνισε τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και το τεράστιο πρόβλημα της κατοικίας από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Επέμεινε επισταμένα, στους απαραίτητους πόρους, που ο Δήμος της Κέρκυρας πρέπει να λαμβάνει, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει τις ανάγκες διαχείρισης του τεράστιου αριθμού επισκεπτών.  

«Σήμερα ο Δήμος της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, και οι άλλοι δύο Δήμοι του νησιού», είπε ο κ. Πουλημένος, «δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από αεροδρόμιο και λιμάνι».

Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε, ότι δεν αντέχει ο τόπος στρατηγικού τύπου  επενδύσεις στην παράκτια ζώνη, αντίθετα τόνισε την ανάγκη αναζωογόνησης της ενδοχώρας.

Στο  στρογγυλό τραπέζι,  με θέμα τις εμπειρίες από την Τουριστική Ανάπτυξη σε Ελλάδα και Ευρώπη συμμετείχαν:

Νικόλαος Ζώρζος  Δήμαρχος Θήρας, Στέφανος Πουλημένος, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων(Διαδικτυακά), Carlos Moedaς, Δήμαρχος  Λισαβόνας (βιντεοσκοπημένη  ομιλία),  Robert Riaskowski, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κρακοβίας (Διαδικτυακά), Αμαλία Ανδρουλιδάκη   από την Διεύθυνση, Αναστήλωσης Μουσείων  και Τεχνικών έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Στάμτσης, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, Marko Gasparinetti  Δημοτικός Σύμβουλος Βενετίας, Δίκτυο Ιστορικών πόλεων  Μεσογείου, Νικόλαος Τρίαντος τέως Πρόεδρος ΤΕΕ Κέρκυρας, Δίκτυο ιστορικών πόλεων της  Μεσογείου. 

 

ΦΩΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ