Ειδοποίηση από τον Γ. Καλούδη περί αντιγραφής προγραμματικών θέσεων

Ειδοποίηση από τον Γ. Καλούδη περί αντιγραφής προγραμματικών θέσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση με την οποίαν προειδοποιεί άλλους υποψηφίους δημάρχους, εξέδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Κέρκυρα»,Γιώργος Καλούδης

19
Μαΐου / 2019

Ειδοποίηση περί της αντιγραφής προγραμματικών θέσεων

Προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους και τους συνδυασμούς τους

Προσεχώς θα ανακοινωθεί το λεπτομερές πρόγραμμα του συνδυασμού μας για όλους τους τομείς. Ενημερώνουμε τους υποψηφίους συνδυασμούς των δημοτικών εκλογών για τον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ότι έχουμε επίγνωση για την αντιγραφή θέσεων που ήδη τουλάχιστον δύο από αυτούς έχουν κάνει αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και όχι μόνο.

Παρατηρούμε εδώ και καιρό τις προσπάθειες των άλλων συνδυασμών υποψηφίων να καταρτίσουν προεκλογικά προγράμματα. Στον δικό μας συνδυασμό έχουμε χρησιμοποιήσει την τακτική του διαλόγου, της συζήτησης και της δημιουργικής αντιπαράθεσης επιχειρημάτων. Έχουμε πολλές φορές εργαστεί με επιστημονικό τρόπο ομαδικά, συχνά και με τη συνδρομή άλλων φορέων και επιστημόνων. Πολλές φορές κάναμε εξαντλητικές συζητήσεις ώσπου να φθάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα κατανόησης και συμφωνίας.

Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα έχει φανεί η τάση κάποιοι συνδυασμοί να «αντιγράφουν» κάποιες από τις σαφείς θέσεις μας, τις οποίες πρώτοι εμείς δημοσιεύσαμε, άλλοτε ακριβώς και άλλοτε «στρογγυλεμένες». Ξέρουμε ότι για πολλούς άλλους δεν είναι δυνατό να φθάσουν σε τέτοιο επίπεδο επεξεργασίας άρα και λεπτομέρειας. Η αντιγραφή φαίνεται όταν γίνεται, και δη όταν γίνεται στο τέλος της προεκλογικής περιόδου από ανθρώπους και παρατάξεις που ποτέ δεν είχαν εκφράσει κάποιες συναφείς ιδέες ή ποτέ δεν είχαν ξεφύγει από την αοριστία για κάποια θέματα.

Προκειμένου να διαφυλάξουμε την εργασία μας, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας, δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτός ο φθηνός μιμητισμός. Κάποιοι αντιγράφουν ακόμα και ατάκες/σλόγκαν. Για αυτό –εν όψει της αναλυτικής δημοσίευσης κάποιων σημαντικών προγραμματικών θέσεών μας- προειδοποιούμε τους επικεφαλείς των υπόλοιπων παρατάξεων ότι εάν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο ξανά, τότε θα κατονομάσουμε τους όποιους «αντιγραφείς» με τεκμηρίωση. Ευελπιστούμε σε έναν έντιμο αγώνα, όντας στην τελική ευθεία, κατά τον οποίο οι υποψήφιοι υπάρχουν για να εκφράσουν κάτι γνήσιο και διαφορετικό από τους άλλους.