Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Sacre»: Νέος κύκλος συναυλιών λατρευτικής φωνητικής μουσικής

SACRE
22 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:22
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Το διάστημα 4-13 Οκτωβρίου 2024

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη αντίστοιχη πρώτη διοργάνωση του 2022, στην Κέρκυρα θα φιλοξενηθεί και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων λατρευτικής φωνητικής μουσικής «Sacré». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 4 με 13 Οκτωβρίου 2024 και θα περιλαμβάνουν μια σειρά από ιδιαίτερες συναυλίες με λατρευτική μουσική  από τις δυτικές και ανατολικές παραδόσεις του κόσμου. Την πρωτοβουλία, την επιμέλεια και την καλλιτεχνική διεύθυνση της όλης διοργάνωσης, έχει η Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μιράντα Καλδή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 4 Oκτωβρίου 2024, ώρα: 20.30 - Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, Παλαιό Φρούριο: "In Memoriam" - Το διάσημο φωνητικό σύνολο "Theatre of Voices" από την Δανία θα παρουσιάσει έργα από την πρώιμη μεσαιωνική έως τη σύγχρονη εποχή.
  • Δευτέρα, 7 Oκτωβρίου 2024, ώρα: 20.30 - Καθολικός Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίων Ιακώβου & Χριστοφόρου (Duomo): "Dies irae" - Το ελληνικό σύνολο παλαιάς μουσικής "Ex Silentio" θα παρουσιάσει έργα από τις συλλογές Libre Vermell, Cantigas de Santa Maria, Hildegard von Bingen κ.ά.
  • Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, ώρα: 20.30 - Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, Παλαιό Φρούριο: Η διεθνούς φήμης Χορωδία Δωματίου Saarbrücken από την Γερμανία, θα παρουσιάσει έργα φωνητικής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Georg Grün.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΦΩΤΟ@ Ex Silentio

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».