Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θρύλοι και παραδόσεις!

editorial
25 Μαΐου 2023 / 19:29
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Tην ημέρα που θα φεύγει από την Κέρκυρα ο Ερυθρός Αστέρας θάρχεται ο «στρατηγός» του Παναθηναϊκού του Ουέμπλεϊ! Ζωντανές αναμνήσεις αθλητικής εποποιίας που σφράγισαν τα μικράτα μας.

Και τούτο ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων. Ο ΠΑΟ του Φέρεντς Πούσκας απέκλειε εκείνη την Άνοιξη του 1971 την ομάδα του Βελιγραδίου σε δυο αγώνες φωτιά (1-4 & 3-0), πηγαίνοντας στον τελικό να αντιμετωπίσει τους Ολλανδούς Αίαντες, που ξεκινούσαν τότε να μαγνητίσουν για τουλάχιστον μια δεκαετία, την ποδοσφαιρική Ευρώπη και μέσω της Εθνικής, την Οικουμένη ολόκληρη.

Η Κέρκυρα λόγω ομορφιάς και κυρίως γεωγραφικής θέσης, φιλοξενεί συχνά-πυκνά γεγονότα, πρόσωπα και πράματα, διεκδικώντας επαξίως το μερτικό της στη δημοσιότητα ακόμα και τη δόξα. Προσφέρει απλόχερα στους κατοίκους της τη δυνατότητα μιας γνωριμίας με πραγματικούς θρύλους διαφόρων εκφάνσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας στην κοινωνία, τα σπορ, τις τέχνες και τα γράμματα.

Στα θετικά, οι πρωταγωνιστές των πρωτοβουλιών (σ.σ. στο ρεπορτάζ), που αξιώνουν εντέλει την κοινωνία του νησιού. Στα αρνητικά, η ένδεια στοιχειώδους υποδομής. Τέτοιας που θα απογείωνε πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, αποδίδοντας τες για να συμβούν και να υπάρξουν ό, τι τους αξίζει. Σούρχεται πόνος με την κατάσταση του ΕΑΚΚ που έτσι αποκλείεται κι ας καλύπτονται όλα με το επινόημα ότι τα ματς με τους Σέρβους θα γίνουν στην Σπιανάδα, όπου οι πρώτες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις εν Ελλάδι. Απορία ψάλτου βηξ!

Πως τα καταφέραμε έτσι και θάψαμε τις υποδομές μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής με ταυτόχρονη υπογραφή Συμφώνου Ευρώπης Ρωσίας το 1994; Το Συνεδριακό που χρηματοδοτήσαμε με τέσσερα (+) δισ. δρχ, χώρια τις αθλητικές εγκαταστάσεις; Για να μην υπάρχει εντέλει σήμερα τίποτα διαθέσιμο ενώ κομπάζουν οι ιθύνοντες για τις απορροφήσεις κονδυλίων αντί να ζητούν γονυπετείς συγγνώμη, αποσυρόμενοι ταυτοχρόνως, πάραυτα και ισοβίως από τα κοινά! Αλλά που;


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.