Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλούδης: «Ας απαντήσει το ΠΑΣΟΚ: Με τον Μητσοτάκη ή με τον Λαό;»

Γιώργος Καλούδης
18 Μαΐου 2023 / 13:27

Ερωτήματα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καλούδη

Με τον Μητσοτάκη των υποκλοπών, των Τεμπών, της ακρίβειας  και το άγριο, ασύδοτο και καταστροφικό κεφάλαιο ή με τον Λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ-Αλέξη;
 
Ας απαντήσουν οι   κ.κ. Μπιάγκης - Τησαρχόντου και ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας.
Κέρκυρα 18 Μάη 2023
 
  1.   Στη ζωή μου διδάχθηκα να υπηρετώ αρχές και αξίες.
Στη πολιτική  φάρος και πυξίδα μου η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 και οι 3 βάσεις της για μια δημοκρατική Ελλάδα:
α) Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Κοινωνική Απελευθέρωση με δημοκρατική διαδικασία.
β) Τρία βάθρα της Δημοκρατίας: Κοινοβούλιο, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συνδικαλισμός
γ) Τρεις τομείς της οικονομίας: Δημόσιος-Ιδιωτικός-Κοινωνικός.
  1.  Η έλλειψη πολιτικών θέσεων και επιχειρημάτων οδήγησε την εξουσιαστική ομάδα Μπιάγκη-Τησαρχόντου σε μια απρόκλητη χυδαία και κακόβουλη επίθεση εναντίον μου. Από την ημέρα ψήφισης του Α’ Μνημονίου τον Ιούνιο 2010 τάχθηκα κατά αυτού και κράτησα μια συνεπή μαχητική αντιμνημονιακή στάση.
Αυτοί που επιτίθενται στη Κέρκυρα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμαχία με τον Γιώργο Καλούδη από μόνο φόβο να μη χάσει  το ΚΙΝΑΛ την έδρα στη Κέρκυρα είναι οι ίδιοι οι οποίοι στη Ζάκυνθο συμμαχούν με τον Σταύρο Κοντονή για να πάρει την έδρα η Νέα Δημοκρατία.
  1. Το ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε ποτέ να ψηφίσει και να υποστηρίξει τα Μνημόνια. Ποτέ! Δεν θα το έκανε ποτέ ο Ανδρέας. Ούτε ο Γεννηματάς. Ούτε ο Αρσένης.
  2. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη δεξιά στροφή επί Σημίτη και ολοκληρώθηκε επί Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου, το 2010, οπότε ψήφισαν και εφάρμοσαν τα ντροπιαστικά μνημόνια και πρόδωσαν τον Λαό!
  3. Το πλησιέστερο κόμμα στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα!
 Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη υπηρετεί και υπερασπίζεται τις διαχρονικές ανάγκες, αξίες και αρχές της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, υπερασπίζεται με πάθος και ειλικρίνεια τα κεκτημένα ενός ολόκληρου λαού και όχι των ολίγων και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, τοπικά ή εθνικά. Αυτό αποτελεί την ιστορική μας υποχρέωση, για αυτό συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, για αυτό η κοινωνία θα σας γυρίσει για ακόμα μια φορά την πλάτη.
  1. Η Ν/Ε ΚΙΝΑΛ της Κέρκυρας δείχνει να συμπεριφέρεται όχι πολιτικά αλλά με τα χαρακτηριστικά προσωπικής ομάδας που μόνον σκοπό έχει την εξουσία χάριν της εξουσίας και δεν συμβαδίζει με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του κάποτε ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
  2. . Μεταξύ άλλων :
α) Μέλος της Νομαρχιακής και υπεύθυνος οργανωτικού είναι ο Γραμματέας του Δήμου =Προϊστάμενος των δημοτικών υπαλλήλων και στενός συνεργάτης της αποτυχημένης Μητσοτακικής Δημάρχου, της κας Υδραίου. Στην ομάδα τσιμεντοποίησης και βιασμού της ομορφιάς της Κέρκυρας.
β) Ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής είναι στενός συνεργάτης και Αντιπεριφερειάρχης της επίσης αποτυχημένης Μητσοτακικής Περιφερειάρχη, κ. Κράτσα. Θέλουν δηλαδή ο λαός να ψηφίσει στην κάλπη Μπιάγκη κλπ και μετά να μετεξελιχθούν  σε Μητσοτάκη-Κράτσα-Υδραίου  ????   !!!
6) Είναι ανιστόρητο, πολιτικά αποτυχημένο και επιβλαβές το σύνθημα «Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» εναρμονισμένο στο τραγικό
«Τι Πλαστήρας, Τί Παπάγος». Δηλ.  εάν ο Μητσοτάκης πει στο ΚΙΝΑΛ πάμε με τον Βορίδη ή Άδωνι για Πρωθυπουργό, θα συνταχθούν πίσω του όπως έκαναν και με τον Σαμαρά;.
 
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Και εδώ μας χωρίζει το χάος !
Μερικά δείγματα γραφής:
 
α) Για τον σεβασμό στο περιβάλλον, για την προστασία της απείρου κάλλους ομορφιάς του Ερημίτη  της Κέρκυρας, για τη διατήρηση του υψηλού εισοδηματικού επιπέδου των 10.000 τουριστών που διαμένουν ανά εβδομάδα στις βίλες της Βόρειας Ανατολικής Κέρκυρας και στερούνται θάλασσα και παραλία,  των 50 καικιέρηδων, των 1000 self drive σκαφών και των βαρκάρηδων, των Κερκυραίων που θέλουν να ζήσουν μια όαση παραδείσου, από την 1η ημέρα συντάχθηκα με το Κίνημα Save Erimitis!  Από τους ετήσιους αγώνες δρόμου «Κάσιος-Δίας» μέχρι την μεγάλη συγκέντρωση 1.700 ατόμων υπό καύσωνα (στην οποία ήμουν συνδιοργανωτής) τον Ιούλιο 2020 απέναντι στους Μητσοτάκη – Γεωργιάδη κ.λ.π.: Όταν εγκαινίαζαν την τσιμεντοποίηση και καταστροφή της ομορφιάς της Κέρκυρας και τον διωγμό του θαλάσσιου τουρισμού.
 
β) Οι κ.κ. Μπιάγκης και ΚΙΝΑΛ δεν ήταν απλά απόντες αλλά ήταν μαζί, ήταν δίπλα στον Μητσοτάκη και στον Άδωνι Γεωργιάδη και διακήρυτταν ότι «είναι υπέρ της επένδυσης», δηλαδή υπέρ της καταστροφής ενός πλουτοπαραγωγικού πόρου.
 
γ) Αφιλοκερδώς ανέλαβα για λογαριασμό του Κινήματος και του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, να ασκήσω την αίτηση ακύρωσης των Πολεοδομικών Αδειών Τσιμεντοποίησης του Ερημίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η δίκη, μετά από 3 αναβολές, έχει προσδιορισθεί για τις 31 Μάη 2023. Την εταιρεία τσιμεντοποίησης εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο Κεραμέως.
 
Στην Κέρκυρα ποιος δικηγόρος την εκπροσωπεί; Εάν έχει θάρρος ας μιλήσει!
 
δ) Επί 3 χρόνια δίνουμε καθημερινό σκληρό αγώνα χαρακωμάτων για να μην κλείσει η IKOS Goldman Sachs τον δημοτικό δρόμο προς τη θάλασσα και για να έχουμε ελεύθερες παραλίες. Για όλο τον Λαό.
Μουγγό, τυφλό και απόν το ΚΙΝΑΛ και ο πρώην βουλευτής του. Ούτε στη συγκέντρωση έξω από το Μαράσλειο δεν ήλθαν. Κρύφτηκαν. Σε αντίθεση με το Συντονιστή του ΣΎΡΙΖΑ, Χρήστο Μωραίτη, που ήλθε, μίλησε και στήριξε το Κίνημα.
                   ε) Για το μέγα σκάνδαλο εξαφάνισης και καψίματος χιλιάδων                 
                   ποινικών δικογραφιών, κακουργηματικών και Πλημμελληματικών:
                  Τίποτα δεν είδε το ΚΙΝΑΛ και ο πρώην βουλευτής του.
                    στ) Καθόλου ή ελάχιστα έθιξαν τη δεξιά της Κέρκυρας. Μουγγοί.
           Υποτακτικοί. Αντί να κάνουν κριτική στη φαρσοκωμωδία της          
                    Μενδώνη… επιτέθηκαν εναντίον μου.
 
Ας απαντήσουν  λοιπόν καθαρά οι κ.κ. Μπιάγκης-Τησαρχόντου αλλά και οι 4 συνάδελφοι του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ, που επιδιώκει να ψαρέψει σε θολά νερά:
 
  1. Είναι υπέρ του αντιπροσωπευτικότερου δημοκρατικότερου συστήματος που είναι η απλή αναλογική; Ναι ή Όχι;
 
  1. Ποια μετεκλογική συνεργασία θέλουν;
 
Με τον Μητσοτάκη, τον γιο του Αρχιαποστάτη και τον πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό από το 1974 που τον αποποιείται ακόμα και η καραμανλική λαϊκή πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας  ή  με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του αυτοδημιούργητου και χαρισματικού Αλέξη Τσίπρα, που είναι το πλησιέστερο κόμμα στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου;
 
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
 
Γιώργος Ν. Καλούδης
Δικηγόρος
Αρείου Πάγου και ΣτΕ
υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ