Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Κροκίδη στο Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου

Σπύρος Κροκίδης
08 Μαΐου 2023 / 12:12

«Έχουν μπει τα θεμέλια για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΠΥΡΟΣ ΚΡΟΚΙΔΗΣ). Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κροκίδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κ.Υ κύριο Νικόλαο Μιχαλάκη. Αμέσως μετά την επίσκεψη ο κύριος Κροκίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα μαζί με συνεργάτες μου το Κέντρο Υγείας του Αγίου Μάρκου και είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Διευθυντή του Κ.Υ τον κύριο Μιχαλάκη, στον οποίο αρχικά μετέφερα τις ευχαριστίες μου, αλλά και των συμπολιτών μου για τις υπηρεσίες που προσέφεραν τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης της Covid-19, αλλά και γενικότερα για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες του νησιού μας.

Η Πρωτοβάθμια Υγεία, όπως τόνισε πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη νέα Κυβερνητική Περίοδο που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, θα τεθεί στο επίκεντρο σημαντικών αλλαγών με στόχο την αναβάθμιση της.

Η πρωτοβάθμια Υγεία και τα Κ.Υ θα πρέπει να αποτελέσουν τον «κυματοθραύστη» της ροής ασθενών προς το δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας, δηλαδή του Νοσοκομείου με απώτερο στόχο την αποσυμφόρηση του και την εύρυθμη λειτουργία του. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν ενταχθεί 156 Κ.Υ σε όλη την χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των Κ.Υ της Κέρκυρας, σε ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ για τις αναγκαίες κτηριολογικές παρεμβάσεις ώστε να καταστούν σύγχρονα και λειτουργικά κτήρια.

Εκτός όμως από την κτηριολογική αναβάθμιση των Κ.Υ αποτελεί αδήριτη ανάγκη και η επαρκής στελέχωση τους για να διαθέτουν τις προϋποθέσεις ώστε να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στην αποστολή τους και στον κρίσιμο για την τοπική κοινωνία ρόλο τους.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να επισημάνω ότι αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για το Κ.Υ του Αγίου Μάρκου η μετακίνηση δύο ιατρών του Κ.Υ στο Γενικό Νοσοκομείο για την κάλυψη των αναγκών του με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται το Κ.Υ του Αγίου Μάρκου και να επιβαρύνονται οι υπόλοιποι γιατροί με περισσότερες εφημερίες, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ασφυκτικών εργασιακών συνθηκών.

Φρονώ ότι σε συνεργασία με τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Κέρκυρα την κυρία Α. Εγγλεζοπούλου και με στοχευμένη διεκδίκηση θα πρέπει να καλυφθούν οι κενές θέσεις τόσο στο Νοσοκομείο μας, όσο και στα Κ.Υ του νησιού μας.