Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Δημοπρατείται επιτέλους η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας

Κέντρα Υγείας
19 Δεκεμβρίου 2023 / 10:22

Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση τα έργα στα Κέντρα Υγείας Αγ. Αθανασίου, Αγ. Μάρκου και Λευκίμμης

ΑΘΗΝΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Δημοπρατούνται τα τρία Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας με Π/Υ 4.693.000 Ευρώ (με ΦΠΑ) ενώ την περασμένη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 δημοπρατήθηκαν και τα Έργα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με Π/Υ 1.401.000 Ευρώ.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας ο οποίος επισκέφθηκε χθες το ΤΑΙΠΕΔ, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτρη Πολίτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Συγκεκριμένα τα έργα στα Κέντρα Υγείας Αγ. Αθανασίου, Αγ. Μάρκου και Λευκίμμης αφορούν σε Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση και οι πόροι που κατανέμονται είναι:

  1. Κέντρο Υγείας Αγ. Αθανασίου: 1.261.159 Ευρώ (+ ΦΠΑ 24%).
  2. Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου: 1.029.529 Ευρώ (+ ΦΠΑ 24%).
  3. Κέντρο Υγείας Λευκίμμης: 1.494.339 Ευρώ (+ ΦΠΑ 24%).

Ο διαγωνισμός πέρασε από Τεχνικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 11/12/2023 και τις επόμενες ώρες δημοσιεύεται η διακήρυξη (ανοικτή διαδικασία κάτω των ορίων) σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν.4412/2016, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής.

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει δημοσιευμένος για τουλάχιστον 35 μέρες και η σύμβαση προγραμματίζεται να υπογραφεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 14 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ομοίως ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου Επισκευαστικές εργασίες σε διάφορα κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15/12/2023 (ανοικτή διαδικασία κάτω των ορίων). Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 23/01/2024 και το χρονοδιάγραμμα έργου ορίζεται σε 16 μήνες. 

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι επισκευαστικές εργασίες στο Μαιευτήριο, την Ψυχιατρική Μονάδα καθώς και σε τρεις ακόμα δομές του Ψυχιατρικού Τομέα (Νοσοκομείο Ημέρας, Ξενώνας «Νίκος Μώρος» και Κέντρο πρόληψης και επαγγελματικής κατάρτισης).

Στις Δηλώσεις του ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τους κκ Πολίτη και Σταμπουλίδη του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την ευτυχή κατάληξη της προσπάθειας, τονίζοντας την σημασία που έχουν για τους πολίτες της ΠΕ Κέρκυρας οι αναβαθμισμένες Δομές Υγείας. Επισήμανε ότι η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, αλλά αυτό που υποσχεθήκαμε το κάνουμε πράξη!

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης ευχαρίστησε τον Βουλευτή Κέρκυρας για το ενδιαφέρον του και τις συνεχείς παρεμβάσεις του για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ως φορέας υλοποίησης έργων του Ταμείου Ανάκαμψης τρέχει με επαγγελματικό τρόπο όλες τις διαδικασίες διαγωνισμών για την αναβάθμιση των Δομών Υγείας της Χώρας, επ’ ωφελεία των Ελλήνων πολιτών.

Φωτό: Κέντρο Υγείας Λευκίμμης