Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: «Φανφάρες για την ανακαίνιση μόνον 3 από τα 5 Κέντρα Υγείας!»

Κέντρα Υγείας
22 Μαΐου 2024 / 15:51

«Από τον Ιούλιο του 2019 που έταξαν την αναβάθμιση των Κέντρων υγείας του νησιού, επί 5 χρόνια, δεν έχει μπει ούτε ένα καρφί, ενώ πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια ασθενών!»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ). Επιτυχία! Θρίαμβος! (σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κυβερνητικού βουλευτή του νησιού κ.Γκίκα). Ο λόγος;

Πέρασαν 5 χρόνια από τον Ιούλιο του 2019 που έταξαν την αναβάθμιση των Κέντρων υγείας του νησιού, και ενώ επί 5 χρόνια, δεν έχει μπει ούτε ένα καρφί και ενώ πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια ασθενών, αριβάρουν με φανφαρες σε τελετή, οι αρμόδιοι ανευθυνο-υπευθυνοι για το χάλι αυτό, για να βάλουν τις τζίφρες τους, για την αναβάθμιση ΜΟΝΟ των ΤΡΙΩΝ από τα 5 κέντρα υγείας του νησιού!

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι η τελετή θα γίνει στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας. Ένα κτήριο δηλαδή, που ενώ όφειλε να είναι η κορωνίδα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί, και να επισκευαστεί πρώτο απ’ όλα, έμεινε εκτός αναβάθμισης….  Αυτό γιατί επί 5 χρόνια, οι ίδιοι ήταν ανίκανοι να μεταφέρουν την ιδιοκτησία του κτηρίου, από το υπουργείο εργασίας στο Υπουργείο Υγείας.

Την ίδια στιγμή το κτήριο, πλημμυρίζει στην παραμικρή βροχή (στην κυριολεξία τρέχουν νερά κρουνηδόν στο εσωτερικό σε όλους τους ορόφους), ενώ η απάντηση των αρμοδίων της 6ης ΥΠε, στο πρόβλημα των παντζουριών που λόγω της φθοράς έχουν φτάσει να πέφτουν στο δρόμο, (αφού άλλαξαν μόνο ελάχιστα), ήταν να ζητήσουν από τους υπευθύνους στην Κέρκυρα να ξηλώσουν τα υπόλοιπα και να μείνουν κάποια παράθυρα μόνο με το τζάμι!

Όσο για τη στελέχωση ούτε λόγος...

Οι μετακινήσεις Γενικών/Οικογενειακών γιατρών στο νοσοκομείο από μερικές μέρες το μήνα έχουν γίνει μόνιμες για 4 γιατρούς γενικούς/οικογενειακούς γιατρούς αφήνοντας επί χρόνια, ολόκληρες περιοχές της ενδοχώρας του νησιού, χωρίς ακόμα και τον αγροτικό γιατρό που υπήρχε τη δεκαετία του 1960!

Όλα αυτά στην πλάτη όχι μόνο των γιατρών, αλλά κατά βάση στην πλάτη του κοινωνικού συνόλου. Δηλαδή των Κερκυραίων πολιτών, που ακούγανε επί 5 χρόνια άλλες υπέροχες  φανφαρονικές δηλώσεις, περί προσωπικού γιατρού, περί καθολικής κάλυψης υγείας και άλλες αστειότητες, που ουδέποτε φυσικά εφαρμόστηκαν..

Οι 35.000 νεκροί του Covid, (πανευρωπαϊκή πρωτιά) που κατά βάση οφείλεται στις ελλείψεις της πρωτοβάθμιας υγείας, δεν τους άφησαν ούτε ένα ψήγμα ντροπής.. Αντίθετα βγάζουν δελτία τύπου, αναφερόμενοι σε τελετές, για κτήρια που ΘΑ επισκευαστούν!

Και πως να υπάρξει πρωτοβάθμια υγεία για την Κέρκυρα, όταν οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων από το 2019, ήταν στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ. (γιατί δεν αρκεί να θέλει η ΝΔ να διαλύσει τη δημόσια υγεία, όφειλε να κάνει και σοβαρές προσπάθειες για να το πετύχει). Θυμίζουμε λοιπόν ότι οι τελευταίες προκηρύξεις για 5 μόνιμες οργανικές θέσεις γιατρών στην πρωτοβάθμια υγεία της Κέρκυρας ανάγονται στο μακρινό 2018 του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε φυσικά οι άγονες θέσεις που προέκυψαν επαναπροκηρύχθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, ούτε κίνητρα στους γιατρούς δόθηκαν για να έρθουν.. Οι προσωρινές προσλήψεις με μπλοκάκια με αφορμή τον κορονοϊό, μας τελείωσαν κι αυτές κι έτσι στο κέντρο υγείας Κέρκυρας, έμειναν συνολικά μόνο 1 παθολόγος και 2 γενικοί γιατροί για μια πόλη 50.000 κατοίκων!!!!..

Συγχαρητήρια. Αντι να ντρέπεστε βγάζετε και θριαμβευτικά δελτία τύπου.
Τις καμπάνες αλάρμα μη ξεχάσετε να χτυπήσετε κ.Γκίκα…


Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας