Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε τροχιά υλοποίησης η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Κέντρα Υγείας
22 Μαΐου 2024 / 13:47
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις με τους εργολάβους παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα έργα ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας Κέρκυρας και τμήματος του Νοσοκομείου Κέρκυρας, καθώς υπεγράφησαν σήμερα οι σχετικές συμβάσεις, από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τους δύο αναδόχους.

Οι υπογραφές έγιναν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΚΕ με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κέρκυρα της αν. Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Το πρωί η αν. Υπουργός Υγείας είχε  συνάντηση με τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας, ώστε να ακούσει δια ζώσης τις απόψεις, τις προτάσεις, τα παράπονα και τις ελλείψεις των δομών υγείας.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε ότι «σε αυτόν τον αγώνα για την αναμόρφωση της πρόληψης και της υγείας είμαστε μαζί, η ηγεσία του Υπουργείου είναι σε συνεχή συνεργασία με τους ανθρώπους στο πεδίο και βέβαια τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕδ αλλά και τον Διοικητή της ΥΠΕ γιατί αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αναβάθμιση των υποδομών του ΕΣΥ από τότε που ιδρύθηκε.

Στενά περιθώρια

Η αν. Υπουργός επεσήμανε «Εχουμε στενά περιθώρια από το Ταμείο ανάκαμψης αλλά και εντολή από τον Πρωθυπουργό να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για την Υγεία».

Τα έργα εντάχθηκαν  στο Ταμείο Ανάκαμψης επί Περιφερειακής Αρχής Κράτσα πριν από δυο χρόνια. Οι παρεμβάσεις ανέρχονται συνολικά στα 5,5 εκατομμύρια € περίπου.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Λευκίμμης,  Αγ. Αθανασίου–Αγρού, Αγ. Μάρκου», με ύψος Σύμβασης περί τα 4.300.000 € (με ΦΠΑ) και χρόνο ολοκλήρωσης 14 μήνες.

Επίσης, το έργο «Επισκευαστικές Εργασίες σε Διάφορα Κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας» με ύψος Σύμβασης περί το 1.300.000€ (με ΦΠΑ ) και χρόνο ολοκλήρωσης 16 μήνες.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και ενεργούσα αρχή είναι το ΤΑΙΠΕΔ. 

Εκτός από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης καθώς και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας Μαντώ Εγγλεζοπούλου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.