Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Αυλωνίτη στον Γ. Γεραπετρίτη για την άμεση κάλυψη των ελλείψεων στην ΥΠΑ Κέρκυρας

ΥΠΑ
07 Μαρτίου 2023 / 10:02

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας έχουν καταγγείλει τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, που, όμως, έχουν άμεσες επιπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης για την άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην ασφάλεια των αερομεταφορών.

Ο βουλευτής τόνισε με την επιστολή του ότι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας (Υ.Π.Α.) έχουν επίσημα δηλώσει και καταγγείλει με διάφορους τρόπους τις παθογένειες του μεταφορικού έργου, κυρίως τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, που, όμως, έχουν άμεσες επιπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Η αγανάκτηση των εργαζομένων στην ΥΠΑ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν άρδην την σημερινή κατάσταση εγκατάλειψης και απαξίωσης στις μεταφορές.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :

Αθήνα, 06.03.2023

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: «Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην ασφάλεια των αερομεταφορών »

Κύριε Υπουργέ,

Το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της ελληνικής ιστορίας που σημειώθηκε στα Τέμπη και ο άδικος, αιφνίδιος χαμός νέων παιδιών, έχει κυριολεκτικά συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Συχνά, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας (Υ.Π.Α.) έχουν επίσημα δηλώσει και καταγγείλει με διάφορους τρόπους τις παθογένειες του μεταφορικού έργου, κυρίως τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, που, όμως, έχουν άμεσες επιπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Προ ολίγων ημερών και πάλι οι υπάλληλοι της Υ.Π.Α. Κέρκυρας, με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν για πολλοστή φορά την ανησυχία τους  και καταθέτουν τους προβληματισμούς τους, για θέματα ελλείψεων, θορυβημένοι από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Σας γνωστοποιώ πως είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί τους, πριν σχεδόν έναν χρόνο (24.03.2022) όπου μέσα από μια αναλυτική συζήτηση που αναπτύχθηκε ενημερώθηκα πλήρως και τεκμηριωμένα για την απαξίωση της λειτουργίας της ΥΠΑ Κέρκυρας σε συνδυασμό με την απουσία κρατικού ενδιαφέροντος για τη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και την άρνηση αγοράς νέων σύγχρονων συστημάτων, παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων. Σημειώνω ότι τις απόψεις αυτές, δημοσιοποίησα την ίδια ημέρα, με σχετικό δελτίο τύπου, αλλά ουδέν έπραξε το Υπουργείο σας για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εύλογα συνεπώς, αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι κ. Υπουργοί ποιοι είναι οι λόγοι που υπαγορεύουν τούτη την αδιαμφισβήτητα προκλητική στάση απραξίας της κυβέρνησής σας γύρω από ένα τόσο σοβαρό τομέα, αυτό της ασφάλειας στις μεταφορές.

Σας επισημαίνω ότι, οι υπάλληλοι της ΥΠΑ Κέρκυρας ευρισκόμενοι σε πλήρη απόγνωση, αναγκάζονται να εφευρίσκουν, κατά  καιρούς, μεθόδους για το χειρισμό ενός παρωχημένου τεχνολογικά εξοπλισμού.

Ταυτόχρονα, έγιναν κατανοητές οι διαστάσεις της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις εδώ και αρκετά χρόνια, με συνέπεια την υστέρηση λειτουργίας στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας που καθιστά τη χώρα μας πρωταθλήτρια στις καθυστερήσεις πτήσεων!

Κύριε Υπουργέ,

Όλα όσα καταγράφουν με την ανακοίνωσή τους, οι υπάλληλοι της ΥΠΑ Κέρκυρας στοιχειοθετούν τη μεγάλη εικόνα του αδικαιολόγητου εφησυχασμού και της πλήρους αδιαφορίας της Κυβέρνησής σας για τις κρατικές δομές μεταφορών, την ώρα μάλιστα που τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται πρώτα στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων και των πρωτοκόλλων λειτουργίας διεθνώς.

Σας υπενθυμίζω ότι, η Κέρκυρα και η χώρα μας συνολικά βρίσκεται στις λίστες των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών, γεγονός που καθιστά κάθε κρατική κωλυσιεργία αντικείμενο με οξύτατο αρνητικό αντίκτυπο για την τουριστική μας οικονομία.

Θεωρώ άκρως επιτακτική την ανάγκη να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας τα όσα καταμαρτυρούν με την ανακοίνωσή τους, την οποία σας επισυνάπτω σχετικώς. Η αγανάκτηση των εργαζομένων στην ΥΠΑ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν άρδην την σημερινή κατάσταση εγκατάλειψης και απαξίωσης στις μεταφορές.

Τώρα κ. Υπουργέ πριν να είναι αργά, για να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι ως κοινωνία με άλλες εθνικές τραγωδίες.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία και συνεννόηση.

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού