Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Τα κυκλοφοριακά μέτρα ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε τουρίστες και Κερκυραίους!

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
21 Ιουλίου 2023 / 15:00

«Ο Δήμος φροντίζει απλά ΜΟΝΟ να μπουν οι τουρίστες μας στη πόλη και οι πολίτες μας να έρχονται πεζή μέσα στο καύσωνα»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Κάποιες σκέψεις για τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων στη πόλη μας.

Θεωρώ επιβεβλημένες τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας εντός του  ιστορικού κέντρου της πόλης.

Θεωρώ όμως επιβεβλημένο  να αντιληφθεί η Τροχαία και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ότι τους ανθρώπους δεν τους ξεχωρίζουμε ανάλογα με τον αν είναι τουρίστες η Κερκυραίοι πολίτες.

Και εξηγούμαι:

Η απόσταση από το Λιμάνι και από το Αθλητικό Κέντρο  (χώροι που επελέγησαν και ορθώς ως χώροι στάθμευσης) προς τη πόλη σε συνθήκες καύσωνα είναι αποτρεπτική και εν πολλοίς ανθρωπίνως αδύνατη ειδικά για ηλικιωμένους ανθρώπους χωρίς την μεταφορά των πολιτών αυτών  και γενικώς των μεμονωμένων επισκεπτών με λεωφορεία που θα μισθώσει ο Δήμος η σε συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ .

Η διάκριση που εμπεριέχει ο σχεδιασμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μεταξύ αυτών που επιτρέπεται να εισέρχονται με επαγγελματικά  λεωφορεία (τουριστικά λεωφορεία,  ταξί, λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ κλπ) στη πόλη με τους απλούς επισκέπτες της πόλης αποτελεί ένα είδος προσβολής προς τους κατοίκους αυτού του νησιού, έστω (λογικό είναι) και αν επιτρέπεται η είσοδος των μονίμων κατοίκων και των δίκυκλων οχημάτων.

Εντυπωσιακά τα επιχειρήματα που άκουσα ότι η απόσταση από το λιμάνι στην πόλη είναι περίπου 8 λεπτά πεζή.

Μιλάμε για συνθήκες καύσωνα!!!

Υ. Γ. Θεωρώ ότι δεν μετρώνται τα πάντα με οικονομικούς όρους και εννοώ ότι δεν φροντίζουμε απλά ΜΟΝΟ να μπουν οι τουρίστες μας στη πόλη (και καλά κάνουμε) και οι πολίτες μας να έρχονται πεζή μέσα στο καύσωνα, διανύοντας τόση μεγάλη απόσταση. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ