Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδράσεις για το κλειστό πορτόνι στο εκκλησάκι της Υπαπαντής

Υπαπαντή
01 Δεκεμβρίου 2023 / 09:31
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κλείνει το χειμώνα για λόγους ασφαλείας, επισημαίνει ο ιερέας της τοπικής ενορίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεμονωμένες αντιδράσεις καταγράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αδυναμία πρόσβασης στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού της Υπαπαντής, στο Κομμένο, καθώς η καγκελόπορτα είναι την εποχή αυτή κλειδωμένη.
Το γραφικό εκκλησάκι του 18ου αιώνα αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες χειμώνα  - καλοκαίρι, είτε πρόκειται για ντόπιους είτε για τουρίστες. Η μοναδική του εξάλλου θέση πάνω σε μια μικρή νησίδα, η οποία ενώνεται με την χερσόνησο με ένα μικρό χωματόδρομο είναι αυτή που το έχει καταστήσει τόσο αγαπητό.

Ωστόσο η προσβασιμότητα την χειμερινή περίοδο στο προαύλιο της εκκλησίας δεν είναι δυνατή και όσοι επιθυμούν να εισέλθουν θα πρέπει να σκαρφαλώσουν από τα πλαϊνά τμήματα της καγκελόπορτας. Αν και μεμονωμένες αντιδράσεις καταγράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πηγές της Μητρόπολης τονίζουν στην «Ε» ότι δεν έχουν λάβει κάποια διαμαρτυρία.

Όπως επισήμανε στην «Ε» ο ιερέας της ενορίας Αγ.Πάντων Γουβιών, στην οποία υπάγεται ο Ι.Ν της Υπαπαντής, πατέρας Θωμάς, η καγκελόπορτα είναι κλειστή το χειμώνα για λόγους ασφαλείας του Ιερού Ναού. «Από την περίοδο του Πάσχα μέχρι αρχές Νοεμβρίου η πόρτα είναι ανοιχτή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, παρουσία φύλακα. Το χειμώνα δεν υπάρχει η δυνατότητα για ύπαρξη φύλακα και γι’ αυτό η πόρτα κλείνει, για λόγους ασφαλείας», επισήμανε ο ίδιος.

ΦΩΤΟ: FB/Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.