Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κοινωνία είναι θυμωμένη!

editorial
04 Μαρτίου 2023 / 14:57
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες προτεραιότητες θα πρυτανεύσουν. Το Σαββατοκύριακο θεωρείται καθοριστικό, με την εξάντληση άλλωστε και του χρόνου του τριήμερου πένθους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αν και ο πόνος και ο σεβασμός στην οδύνη των χαροκαμένων δεν επιτρέπουν τώρα την αποτίμηση της απήχησης της τραγωδίας, η συχνότητα των δραματικών γεγονότων (Μάνδρα, Μάτι, Τέμπη) μοιάζει να αθροίζεται στην συνείδηση των πολιτών.

Το δειγματολογικό ρεπορτάζ στην πόλη και τα social, διαπιστώνει την απορία, την απαξία και τον θυμό. Καταστάσεις που εντείνονται όταν εκδηλώνεται απόπειρα κομματικής ιδιοποίησης και ένταξης στο προεκλογικό μομέντουμ. Γι' αυτό άλλωστε και διεκόπη κάθε τέτοια συζήτηση, τουλάχιστον επισήμως.

Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο πριν το δυστύχημα αποδιδόταν η πρωθυπουργική πρόθεση ν' ανοίξει τον δρόμο προς την κάλπη. Κάτι που θα ολοκληρωνόταν την επόμενη Παρασκευή με την τεκμηρίωση για την πάντως πρόωρη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες προτεραιότητες θα πρυτανεύσουν. Το Σαββατοκύριακο θεωρείται καθοριστικό, με την εξάντληση άλλωστε και του χρόνου του τριήμερου πένθους.

Από Δευτέρα θα γίνει προσπάθεια επανεκκίνησης των πραγμάτων από 'κεί που τ' αφήσαμε πριν τα Τέμπη. Αν και είναι πολλοί εκείνοι, που πιστεύουν ότι το τραύμα είναι μεγαλύτερο, τόσο που οι καταστάσεις δύσκολα θα γεφυρωθούν. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.