Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από σήμερα το μεσημέρι κλειστή η γέφυρα του Ποταμού

ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΤΑΜΟΥ
08 Φεβρουαρίου 2023 / 16:47

Ξεκινούν επιτέλους οι εργασίες για την αποκατάσταση του πληγωμένου γεφυριού μετά από 15 μήνες αναμονής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλειστή για όλα τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικύκλων, είναι από σήμερα το μεσημέρι η γέφυρα του Ποταμού, προκειμένου να εκτελεστεί το έργο της αποκατάστασής της.
 
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τις εναλλακτικές διαδρομές του δημοτικού οδικού δικτύου κατά περίπτωση και ανάλογα με την κατεύθυνση και τον προορισμού του κάθε οχήματος. Όσον αφορά τους πεζούς θα υπάρξει πρόβλεψη διέλευσης μόνο κατά τις ώρες και ημέρες κατά τις οποίες αυτό είναι εφικτό ανάλογα με την ανάπτυξη του εργοταξίου.
 


Βάσει των ανακοινώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά τα κυκλοφοριακά μέτρα αναμένονταν να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των επικειμένων εργασιών, ωστόσο τελικά η γέφυρα έκλεισε δυο 24ωρα μετά. Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί κορδέλες και πινακίδες για απαγόρευση εισόδου.  

Το έργο

Ο σχεδιασμός βάσει της νέας μελέτης που έγινε, προβλέπει την στατική ενίσχυση της γέφυρας από το κατάστρωμα με πασαλομπήξεις και με τσιμεντοενέσεις στο υπόβαθρο της γέφυρας για την εξυγίανση του εδάφους, αλλάζοντας τον αρχικό τρόπο επέμβασης που θα γινόταν πάνω στην κοίτη του ποταμού.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά το καταστροφικό χτύπημα του «Μπάλλου» στην Κέρκυρα, στις 14 Οκτωβρίου 2021, η γέφυρα δε θεωρούνταν ασφαλής για πεζούς και οχήματα και θεωρητικά είχε κλείσει. Ωστόσο ελλείψει αστυνόμευσης, το μέτρο πρακτικά δεν εφαρμόστηκε και η διέλευση ΙΧ και κατοίκων γίνονταν κανονικά έως σήμερα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ